Esports

Les bases de Guardiola

Barça

Falten 25 dies perquè el Barça de Pep Guardiola jugui el primer amistós i un mes i mig perquè debuti oficialment, però el nou entrenador blaugrana ja contempla una primera idea d'onze titular -per molt teòrica que sigui- i les diferents alternatives. D'entrada Guardiola pensa continuar apostant pel 4-3-3, amb un migcamp més físic gràcies a la irrupció de Keita de gran novetat en el lloc que habitualment ocupava Deco, i la possibilitat que en determinats partits utilitzi un 4-4-2 més conservador.

Guardiola pensa en una alineació amb Víctor Valdés a la porteria, Alves de lateral dret, Puyol i Márquez a l'eix, Abidal per l'esquerra, Touré de pivot, amb Xavi o Iniesta d'interior dret i Keita per l'esquerra. Davant, Messi per la dreta, Adebayor en punta -si finalment arriba- i Arxavin -acordat per 15 milions amb el Zenit, segons va avançar aquest diari dijous- actuant a la zona de Ronaldinho. Aquest seria l'equip tipus, deixant a la banqueta jugadors com Henry, Xavi i Iniesta.

Amb Henry, més directe
Fins i tot en alguns enfrontaments, els de més exigència a domicili, el de Santpedor optaria per jugar sense cap dels dos migcampistes del planter i faria entrar Hleb -també cal confirmar-ne el traspàs de l'Arsenal- per afegir encara més múscul a la medul·lar. Però també pot passar al revés, i que Xavi i Iniesta comparteixin titularitat ocupant les dues posicions d'interior els dies més assequibles.

Al 4-4-2, les variants vindrien donades per la presència de Messi de quart migcampista, a la mitjapunta d'un rombe, o d'Iniesta de fals punta. En aquest cas, Guardiola optaria per un atac més veloç amb l'argentí i Henry davant en comptes d'Adebayor. Seria el plantejament que buscaria un futbol més pràctic i directe.

Guardiola, que en un principi era partidari d'apostar per Trezeguet -l'edat i el preu van desaconsellar-ne finalment el fitxatge-, valora el joc d'esquena d'Adebayor així com les seves qualitats tècniques i tàctiques per aguantar la pressió dels centrals. El togolès se sap moure en condicions adverses i ser un suport per treure la pilota quan més ofegat pot estar un equip.

Els fitxatges restants, Piqué, Martín Cáceres i potser Henrique, tots centrals, es perfilen suplents. Tot això, a l'espera que homes capitals aquests últims anys solucionin el seu futur. Perquè si Eto'o es queda, jugarà o no? I Ronaldinho? Qui sembla haver resolt el seu futur és Deco: té pactat amb el club el traspàs al Chelsea per 10 milions, segons ha pogut saber l'AVUI. Si encara no es fa oficial és perquè el portuguès demana 3 anys i el club londinenc ara per ara només n'hi dóna 2.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.