Esports

Moció i polèmica

Barça

Hi haurà vot de censura. Ara ja és un fet matemàticament indiscutible. Els pèrits cal·ligràfics van aturar ahir al vespre la seva feina amb una xifra de 7.835 signatures validades, 1.953 més que el mínim exigit de 5.882. Però les aigües de la moció baixen remogudes per una altra banda. No només –que també (vegeu la informació complementària)– per la data del vot, que amb gairebé tota seguretat serà el primer cap de setmana de juliol, com ja va informar ahir l’AVUI. I és que la mesa del vot de censura té convocada aquest matí a les onze una reunió per valorar la possible destitució com a integrant de l’òrgan de Christian Castellví, impulsor de la moció junt amb Oriol Giralt.

El cas, desvelat dimecres a la nit per Catalunya Ràdio, implica Castellví en una sèrie de greus insults a l’afició del Camp Nou, a Joan Laporta i directius, a Frank Rijkaard i a jugadors a través del pseudònim Moi en un blog que ja està clausurat.

Les pintades
“El público del Camp Nou es subnormaloide, baboso, desgraciado y borreguil”, “Motta es un cocainómano”, “Ronaldinho es una esponja de cubatas” o “Los discursos de Laporta parecen los del Caudillo” són algunes de les perles que havia arribat a escriure Moi. També havia insultat Bernat Soler, periodista de Catalunya Ràdio.

Més encara, en una intervenció a principis d’abril va dir: “Creo que me compraré unos esprais e iré a casa de Johan Cruyff, que sé dónde vive, a dejar unos mensajes”. El dia 5 d’abril apareixien pintades al domicili de l’extècnic: “Johan Cruyff: cáncer del FCB. Mourinho ya”. I a les poques hores Moi, en el blog habitual, explicava que “he ido a casa de Cruyff a ver qué había” i oferia en exclusiva les primeres imatges de les pintades.

Les investigacions periodístiques de Catalunya Ràdio van aconseguir localitzar el número de telèfon que tenia associat el servei d’internet des d’on s’intervenia en el blog, i corresponia al domicili dels pares de Christian Castellví, que hi resideix habitualment.

Oriol Giralt va negar inicialment la vinculació de Castellví, però després va instar el club a sancionar-lo com a soci que és “si es demostra la vinculació”, però que “també haurien de sancionar Laporta per abaixar-se els pantalons”.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.