Esports

La junta tem que prosperi la moció de censura

Barça

Joan Laporta està vivint els seus pitjors dies com a president del Barça. Castigat per les dues temporades en blanc d'un equip cridat a marcar època llarga i per una sèrie d'inoportunes intervencions personals, la popularitat del màxim dirigent blaugrana està en les cotes més baixes dels seus gairebé cinc anys de mandat. El malestar de l'afició culer s'ha fet palès amb quatre mocadorades, l'última diumenge, en un ambient crispat d'indignació que genera molta preocupació a la junta.
"Gairebé era el mateix que amb Gaspart", constaten fonts de la directiva, amb certa incredulitat davant la força de la protesta i l'agressivitat amb què s'expressava la gent a les graderies del Camp Nou. "Entenem que són situacions que no es poden comparar, per com està el club a tots els nivells, però és així", lamenten, contrariades, les mateixes fonts.

Arribats aquí, la millor notícia per a la junta és que ja no hi ha més partits a l'estadi fins a l'agost i que la temporada s'acaba dissabte que ve a Múrcia, malgrat que encara queda un últim maldecap: l'intent de moció de censura per part d'Oriol Giralt. La directiva es va reunir uns 10 minuts després de la derrota contra el Mallorca per tractar la qüestió. Ahir, festiu a Barcelona, es va posposar la comissió delegada.

Problemàtica de la moció
Les circumstàncies negatives fan que el vot de censura inquieti seriosament la cúpula del club, que desconeix la capacitat que té Giralt per mobilitzar la massa social. Si prosperés, d'aquí a un mes hi hauria el referèndum i en cas que també reeixís, la junta hauria de dimitir i convocar eleccions. És un cas improbable, perquè necessitaria dos terços dels votants, però això deixaria l'entitat en mans d'una comissió gestora en setmanes decisives per a la reconstrucció de l'equip.

Sigui com sigui, Laporta s'enfronta als dos últims anys del seu segon mandat amb el camí costerut. En precari, i sense solucions clares perquè, com tots els presidents, finalment acaba depenent dels resultats del primer equip. La renovació a fons del projecte esportiu -ajornada la temporada passada- és ara l'aposta per remuntar el vol. En aquest sentit, el nomenament de Pep Guardiola és la primera pedra.

Laporta ha vist molt reduït el seu crèdit a ulls d'una part important dels socis. Després de dues temporades de desenganys, amb el ràpid declivi d'un equip campió, el president ha perdut la confiança de força seguidors, que no se sap fins a quin punt tindran paciència davant les promeses del nou rumb. De moment, Laporta va demanar perdó als socis a les càmeres de Barça TV i ha anunciat el relleu de Rijkaard, però s'espera que la setmana que ve ofereixi una versió més àmplia del mal moment esportiu.

Revertir la situació s'evidencia complicat i la junta ho sap, però l'entorn pròxim de Laporta no dubta que ara és quan "aguantarà més el to". Mentrestant, els sectors crítics amb aspiracions electorals vetllen armes preparats pel que pugui passar, sigui immediatament, el 2009 o el 2010.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.