Esports

Ivanovic marxa per "motius institucionals i no esportius"

Bàsquet

El directiu responsable de l'AXA Barcelona, Josep Cubells, ha explicat avui que la decisió de destituir el tècnic Dusko Ivanovic obeeix "a motius de caràcter institucional i no esportiu", ja que l'acomiadament ha vingut marcat per unes declaracions en les quals el preparador serbi va posar en dubte la qualitat de la plantilla.
Cubells ha realitzat avui una compareixença pública al costat del secretari tècnic, Zoran Savic, per explicar els motius del cessament d'Ivanovic de les seves funcions i informar del rumb que prendrà la secció a partir d'ara.

No obstant això, ni l'un ni l'altre han sabut respondre amb fermesa quines seran les línies mestres del nou projecte de futur de la secció.

De moment, l'únic que és segur és que Ivanovic ja no hi és. "Per a la junta ha estat una decisió difícil, perquè sempre l'hem recolzat. És una persona íntegra, un bon professional que ha fet tot el que tenia al seu abast per portar l'equip al més amunt possible, però tot es va precipitar després que realitzés aquelles declaracions", ha afirmat Cubells.

El directiu responsable del bàsquet blaugrana no vol pensar que l'entrenador serbi va intentar forçar la seva sortida, cansat de fer de paraigua de Savic i aguantar totes les crítiques pel pobre rendiment d'una plantilla la confecció de la qual ha correspost únicament i exclusivament al secretari tècnic.

"Dusko és una persona de fortes conviccions, molt treballador i disciplinat. El que va dir va ser una equivocació, però en cap cas crec que fos premeditat", ha argumentat Cubells, que ha assegurat que el Barça vol acabar "de manera cordial" la seva relació amb el tècnic serbi i que, per tant, aquest cobrarà la totalitat del seu contracte.

"Qui serà l'entrenador del Barça la temporada que ve?", va demanar un informador, i Savic va respondre: "Pregunta-ho a Cubells". El secretari tècnic va recordar que ell només pot parlar del que succeirà fins al 30 de juny. El directiu blaugrana, el qual se suposa que seguirà més enllà d'aquesta data en el càrrec, tampoc no ho sap encara.

Segons Cubells, aquesta i altres decisions, com la de la continuïtat de Savic, que finalitza contracte el pròxim 30 de juny, encara no s'han pres i s'esperarà a "l'avaluació que es farà a final de temporada".

Nou entrenador
El directiu de l'AXA Barcelona ha dit, però, que creia -"si Savic no em corregeix", ha puntualitzat-, que l'entrenador de la temporada que ve "no serà el mateix que acabi aquesta".

De moment, l'ajudant d'Ivanovic, Xavi Pascual, s'ha fet càrrec de l'equip, encara que la setmana que ve podria deixar de ser-ho si Zoran Savic troba un substitut per als pròxims cinc mesos.

"Si tu dius que no tens confiança en els jugadors fora de la pista, ells no t'hi respondran a dins", ha argumentat Zoran Savic, que ha recordat que no existeix en el món "un entrenador que estigui content amb la plantilla que té".

Mentrestant, el Barça va sobreviure ahir al Palau al seu primer partit del Top 16 de l'Eurolliga davant l'Unicaja. El públic es va girar cap a a la llotja que presidia Joan Laporta -amb mocadorada inclosa-, en la seva enèsima protesta del moment caòtic que viu la secció.

Avui Laporta no ha acompanyat Cubells ni Savi en la roda de premsa. El directiu de l'AXA Barcelona ha disculpat l'absència del president informant que aquest era avui a Brussel·les en una reunió del G-14.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.