L'AXA Barça cau a Menorca (85-68) i es despenja del grup capdavanter de l'ACB

ACB

El ViveMenorca ha aconseguit una brillantíssima victòria derrotant per 17 punts d'avantatge a l'Axa FC Barcelona en un partidàs dels de Ricard Casas que han estat pletòrics en defensa i que han asfixiat l'equip culé.

Una sortida en tromba del ViveMenorca ha sorprès en les primeres de canvi al Barcelona. La gran defensa dels insulars i el seu bon percentatge en el tir anul·laven un Barça que no trobava el seu ritme de joc.
Amb el marcador 6-5, Ivanovic ha retirat a Lakovic i ha donat entrada a Pepe Sánchez; no obstant això, l'argentí tampoc dirigia amb seguretat el joc del seu equip.

Els menorquins, que jugaven amb molta disciplina, han arribat fins als 10 punts d'avantatge (16-6).

Paul Shirley amb 5 rebots liderava el seu equip en defensa i en atac arribant-se al final d'aquest primer quart amb avantatge menorquina (18-11) i amb una valoració de 23 per al ViveMenorca i sol 4 per a l'Axa FC Barcelona.

El segon quart ha començat amb la mateixa tònica en que ha acabat el primer, els de Ricard Casas, pletòrics, jugaven amb molta fluïdesa i defensaven a la perfecció davant un Axa FC Barcelona l'entrenador del qual no parava de realitzar canvis.

11 punts d'avantatge
Així, els insulars han arribat als 11 punts d'avantatge gràcies a una cistella de Bazdaric (22-11) i s'ha arribat al final amb 37-31 per als locals amb un total de 14 rebots defensius per 9 dels blaugrana.

Després de l'intermedi ha seguit el bon joc del ViveMenorca anul·lant totes les vies de penetració dels blaugranes, que no estaven còmodes sobre el parquet malgrat que els de Ivanovic s'han posat a 2 punts (37-35) amb 2 tirs lliures de Kasun.

Els menorquins, no obstant això, han tornat a desenganxar-se del rival gràcies als triples de Stojic i Shirley davant l'oposició de Marconato que ha entrat en aquest tercer període i Basile que ha anotat un triple (52-47). Aquest quart ha finalitzat amb 60-51 per a un pletòric ViveMenorca.

10 minuts espectaculars
Els últims deu minuts han estat espectaculars. Conforme passava el temps, els de Ricard Casas augmentaven les seves possibilitats de derrotar els "culers".

El ritme del partit era frenètic per part local, una cistella després d'una altra anaven caient, els blaugranes havien desaparegut i la gran defensa menorquina asfixiava a un Barcelona que estava sotmès al gran joc insular, que ha arrodonit la festa arribant als 19 punts d'avantatge com 77-58 a 2:36 per finalitzar amb un rotund 85-68.