El Barça no completa la remuntada

L’equip català es refà després de perdre per 19 punts, però concedeix 17 rebots ofensius al Tau i s’encalla al final quan podia capgirar el marcador

El Tau Vitòria domina el Winterthur Barça per 1-0 en el play-off de semifinals de la Lliga ACB, després que ahir, al Fernando Buesa Arena, l’equip basc es va imposar per 81-73 en un partit que els blaugranes van tenir opció de guanyar al final, tot i que van arribar a perdre per 19 punts en el segon quart. L’equip català, doncs, necessitarà sorprendre demà el conjunt vitorià en el seu ambient per no quedar contra les cordes i seguir mantenint opcions de passar a la final, únic camí per classificar-se per a la pròxima Eurolliga.

Per assolir l’objectiu, però, els de Dusko Ivanovic hauran de millorar la seva actuació d’ahir, sobretot pel que fa a no cedir tants rebots ofensius (17) i no perdre tantes pilotes (14).

El Barça només va anar al davant en el marcador (0-3 i 2-3) després d’un triple de Lakovic. A partir d’aquí, parcial de 9-0 per al Tau, que va aconseguir que Navarro no s’estrenés en un primer quart que va guanyar per 27-19. La defensa catalana feia aigües per tot arreu i aquesta tònica es va mantenir fins a la mitja part. House, Rakocevic i Erdogan van castigar aquesta feblesa defensiva (49-30), i encara sort que Navarro va agafar una mica de protagonisme en atac: al descans la diferència s’havia reduït fins a un 51-37.

Rakocevic i Prigioni van ampliar la diferència fins a un 57-39 després d’una tècnica indicada a Navarro, però el Barça es va refer a base de triples. Lakovic, Basile i Navarro van tornar a ficar l’equip català en el partit (63-57), ja que el Tau estava negat en el tir exterior i els seus homes es veien cada cop més nerviosos.

Ocasió perduda
Amb Scola menys encertat del que és habitual, Erdogan va ser el màxim anotador del Tau, que va veure com el Barça, amb el quart triple de Lakovic (va perdre quatre pilotes), s’acostava fins a un 75-70 i un 77-72. Però aquí es va acabar la reacció, quan semblava que la remuntada era possible.

En els minuts següents, el Tau ho va fallar tot... però el Barça també. Els d’Ivanovic van errar cinc atacs seguits per posar més pressió al rival i van concedir nombrosos rebots ofensius als de Maljkovic. Els dos equips van estar més de quatre minuts sense anotar, fins que Scola, amb dos tirs lliures, va sentenciar a poc més de mig minut per a la conclusió. El Barça havia cedit massa terreny en els dos primers quarts.