Esports

Laporta veu "bastant difícil" jugar el Catalunya-EUA

Polèmic veto

El president del FC Barcelona, Joan Laporta, creu que és "bastant difícil" que es pugui disputar el partit amistós de futbol entre les seleccions de Catalunya i els Estats Units previst inicialment per al 14 d'octubre.

Malgrat això, després de l'ofrena floral al monument de Rafael Casanova, Laporta va apostar per seguir intentant convèncer a la Real Federació Espanyola de Futbol perquè doni el permís requerit. “No hi ha cap altre remei, si no en volem sortir perjudicats”, ha assegurat.
En aquest sentit, Laporta ha qualificat "d'injustícia" que la selecció catalana no pugui jugar partits oficials i ha indicat que aquesta situació hauria de "corregir-se" per tots els seus responsables. En paraules seves: "Haurien de fer-s'ho mirar".

Laporta ha fet l'ofrena florar a la Diada al costat del capità del primer equip, el defensa català Carles Puyol. La delegació blaugrana ha fet acte de presència després del govern, i en contraposició a aquest, Laporta ha estat molt aplaudit.

Roche també ho veu "difícil"
El president de la Federació Catalana de Futbol (FCF), Jordi Roche, ha coincidit avui amb Joan Laporta i ha reconegut que no serà fàcil que es disputi l'amistós entre les seleccions catalana i nord-americana en no comptar amb l'autorització de la Federació Espanyola de Futbol (FEF).

"El que tots volem aconseguir és que es jugui el partit, però Madrid ha dit que no, malgrat no tenir cap argument estrictament esportiu i, per tant, la situació en aquests moments és que no podem jugar l'amistós", ha assenyalat.

Roche ha assegurat que la intenció de la FCF és jugar el partit tingui o no l'autorització de la seva homòloga espanyola, encara que primer ha de ser Estats Units (EUA) qui accepti disputar l'amistós, malgrat l'oposició existent.

"És difícil que EE.UU. accepti jugar el partit si la FEF no dóna el consentiment perquè hi ha un codi FIFA i UEFA que cal respectar. Sabem que han enviat un fax per intentar que es rectifiqui la decisió, però no tenim cap novetat", ha aclarit.

Roche ha insistit que "no entenem el perquè de la prohibició" i ha afegit que, malgrat algunes crítiques, "seguim els terminis previstos. Passa que potser això no hauria de passar per Madrid perquè unes vegades et poden donar l'autorització i altres no; així no es pot planificar".

Pruna, a l'espera dels EEUU
De la seva banda, la secretària general de l'esport de la Generalitat de Catalunya, Anna Pruna, ha remarcat que "nosaltres el que volem que es jugui, sigui aquí o on sigui. Estem esperant una resposta de la Federació dels Estats Units i que ens doni el seu vistiplau".

Pruna ha assenyalat que no hi ha cap argument esportiu per no permetre la celebració del partit. "No és una qüestió d'obediència. Si es tracta d'un amistós no es pot dir que no sense arguments i, per això, hem de considerar si tenim la nostra autonomia per jugar l'amistós".

Així mateix, no ha descartat que el partit es pugui disputar en una altra ciutat, encara que ha avisat que "hem rebutjat la possibilitat de jugar a Suïssa com s'havia comentat i dubto que puguem disputar el partit a Perpinyà".

La Plataforma Pro Seleccions, més optimista
Una mica més optimista s'ha mostrat el president de la Plataforma Pro Seleccions Catalanes, Xavier Vinyals, qui ha apuntat que "si els nord-americans volen jugar el partit, aquest es disputarà; si vénen a jugar s'haurà de disputar".

Vinyals ha comentat que la Plataforma Pro Seleccions Catalanes havia iniciat una campanya de protesta per la suspensió del partit i que "ja hem enviat més de 12.000 cartes a la Federació Espanyola".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.