Esports

El Regal Barça acaba amb la ratxa de set triomfs consecutius del Joventut (64-68)

Lliga ACB

Una gran segona meitat de Juan Carlos i Ersan Ilyasova –11 punts i 14 rebots– ha estat factor clau perquè el Regal Barcelona s'hagi imposat aquesta tarda al Joventut al Palau Olímpic de Badalona per 64-68, tallant la ratxa de set triomfs consecutius dels locals a la lliga ACB.

Les defenses, especialment la barcelonista –la millor de la lliga– s'han imposat als atacs i el Joventut s'ha emportat la pitjor part ja que només Pau Ribas ha passat dels deu punts. Els barcelonistes han jugat amb més fluïdesa, dominant el rebot en els compassos inicials del partit i han obert una lleugera bretxa al marcador. L'entrada de Jerome Moiso i Ricky Rubio ha canviat la dinàmica del joc i la defensa de l'equip badaloní ha millorat.

Més encertats des de la línia de 6,26 els visitants han mantingut la iniciativa després d'un triple de Jaka Lakovic (10-16, m.8), però la resposta badalonina amb un altre de Jan Jagla donava respir als locals al final del primer quart. La Penya ha sortit amb defensa zonal en el segon quart i ha parat l'ofensiva barcelonista. Jasaitis empatava la contesa (19-19, m.13) i el Barcelona només responia per mitjà de tirs lliures, perdent a més la iniciativa en el rebot ofensiu.

Un triple de Ferran Laviña posava els locals per primera vegada davant el marcador (28-26, m.18) i la seva defensa aconseguia mantenir el lleuger avantatge al descans (33-31) davant un rival que semblava haver perdut el control del partit. La tònica s'ha mantingut al començament del tercer quart gràcies a un joc més incisiu en la pintura dels badalonins, que se n'anaven al marcador (42-36, m.24) amb bones accions d'Edu Hernández Sonseca.

Juan Carlos Navarro, que amb prou feines havia jugat en el segon quart ha pres la responsabilitat ofensiva del Barcelona, recolzat per l'efectivitat d'Ilyasova i Fran Vázquez per l'interior. El resultat ha estat demolidor amb un parcial de 0-11 per als de Xavi Pascual que donaven la volta al marcador (42-47, m.29). Navarro reblava amb el seu tercer triple en aquest quart (45-52, m.30) i només una cistella final de Moiso retallava diferències al final del període (47-52).

Els badalonins han pressionat en defensa en l'últim quart, però Navarro, després d'un dos més un, establia el màxim avantatge barcelonista (47-55, m.33). Semblava que els verd-i-negres estaven 'tocats', però Edu Hernández i el jove Pau Ribas, amb cinc punts cadascun portaven la Penya a un parcial de 10-0 que tornava a donar el comandament del partit al seu equip (57-55, m.36).

Henk Norel ampliava l'avantatge (59-55), però un triple de Sada i una esmaixada d'Ilyasova recuperaven l'avantatge per als de Xavi Pascual (59-60, m.38). Les alternatives s'han anat succeint fins que un tir lliure convertit per Ricky Rubio ha empatat la contesa (64-64) a 20 segons per al final. Ribas cometia personal, potser massa ràpid sobre Navarro a 14 segons per a la terminació i l'escorta blaugrana anotava els dos tirs (64-66). L'última possessió era del DKV Joventut, però Roger Grimau ha robat la pilota a Pau Ribas per sentenciar la victòria visitant (64-68).
 



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.