Esports

Rudy Fernández aterra a Barcelona després d'un "any increïble"

En el seu balanç a la seva primera temporada, l'internacional ha apuntat els seus problemes d'esquena com a únic punt negatiu

Acabat d'aterrar dels Estats Units després de completar la seva primera temporada a la NBA, Rudy Fernández ha valorat aquest dilluns de manera molt positiva la seva estrena a les files de Portland Trail Blazers, en un any que ha qualificat d'"increïble".

L'aler mallorquí ha arribat aquest dilluns a Barcelona després que el seu equip caigués eliminat en la primera ronda eliminatòria davant Houston, punt final a una temporada que ha "superat les millors expectatives que tenia abans d'emprendre aquesta aventura".

"Tot el que he viscut ha estat increïble: estar en un all star amb Marc Gasol, poder marcar el rècord de triples d'un debutant i aconseguir l'objectiu de jugar el 'play off", ha explicat Rudy a l'aeroport del Prat.

El jugador mallorquí ha destacat que els seus progressos més grans han arribat en l'apartat psicològic, "perquè a l'NBA has de ser mentalment molt fort", i s'ha mostrat conforme amb el seu paper a l'equip. "Ha estat el meu primer any i no em puc queixar de la confiança de l'entrenador, encara que quan passin els anys, espero assumir un rol més important".

Per a Rudy, l'eliminació davant Houston entrava dins del raonable, perquè els Rockets "tenien més experiència que nosaltres i la seva lectura del 'play off' ha estat molt bona".

Problemes d'esquena
En el seu balanç a la seva primera temporada, l'internacional ha apuntat els seus problemes d'esquena com a únic punt negatiu. "I el millor, en general, ha estat viure l'experiència de l'NBA", ha dit.

Rudy també ha explicat que el seu equip "està d'acord" en què formi part de la convocatòria de la selecció espanyola per al campionat d'Europa de Polònia, que se celebrarà al setembre, "encara que m'han dit que em recuperi bé de l'esquena".

El pròxim català a l'NBA serà molt probablement el seu excompany Ricky Rubio, que canviarà el DKV Joventut per una franquícia nord-americana.

Consells a Rubio
Rudy li ha aconsellat "que tingui els peus a terra i la humilitat que el caracteritza", i encara que ha donat per fet que el jove jugador català tindrà "un bon lloc en el 'draft", també l'ha instat a "centrar-se ara en el Joventut per intentar donar la sorpresa en els 'play off" de l'ACB.

"A Ricky cal donar-li suport en la seva decisió. No tindria sentit quedar-se aquí sense estar a gust. Si està convençut que pot competir amb els millors del món, ha de donar el salt als Estats Units", ha comentat Rudy.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.