Esports

Retocs contra revolució

Barça

Quan tot just arrenca la part decisiva de la temporada, la dels títols, els clubs adoben el terreny de cara a pròxims projectes. El mercat de fitxatges comença a bullir -sovint a base de rumors i moviments de representants, també s'ha de dir- i separa aquells que preparen revolucions per oblidar el desastre actual dels que aposten per un dibuix de traç continuista. Són extrems que retraten, per exemple, el Madrid i el Barça.

És ben sabut que l'èxit a final de campanya pot dependre, i molt, de la planificació feta mesos enrere. Difícilment el mercat d'hivern o els canvis de tècnics (i directius) poden ser més que simples pegats de benefici qüestionable.

A Can Barça ho tenen clar. El futur, almenys el de l'any vinent (el 2010 plourà molt), passa per fer pocs retocs, tan sols millores en posicions determinades com la porteria, el lateral esquerre i la punta d'atac. L'extrem esquerre ha deixat de ser prioritari.

Guardiola treballa el present però no oblida el futur. Molts noms a tractar amb el secretari tècnic, Txiki Begiristain, amb qui ja s'ha reunit en algunes ocasions. Valdés és indiscutible per al tècnic però es busca un segon porter (Asenjo? ) que exigeixi un punt més al titular. Pinto no compleix el perfil i marxarà si arriba una bona oferta, el mateix que va anunciar Jorquera.

Al lateral, posició en què el brasiler Sylvinho esgota la seva etapa, es busca un jugador de garanties. Però on més es fa bullir l'olla és amb el tema del golejador. La continuïtat d'Eto'o, ara per ara, és una incògnita. De transferible a l'estiu el camerunès ha passat a ser imprescindible. Ja ha transcendit que l'africà vol complir el seu contracte (2010), però el club té l'última oportunitat per vendre'l per una suma important.

D'ofertes n'arribaran, sobretot si el jugador obre les portes a una sortida. I això pot passar si el Barça lliga algun nom destacat. L'ivorià Drogba (Chelsea) és un vell somni de la directiva i el suec Ibrahimovic (Inter) diu que vol venir al Barça per optar a la Champions que se li resisteix al club milanès.

Però el nom clau pot ser el de David Villa. La greu crisi del València fa que la sortida de l'asturià estigui pràcticament feta i que els grans clubs se'l rifin. El Barça és un dels més ben posicionats i a Guardiola li agrada. Els tapats? Silva i el Kun Agüero. Qui ho sap...

Eleccions pel mig
A Madrid la realitat és molt diferent. Amb un present bombardejat per les desfetes a la Copa i a la Champions i la distància que el separa del Barça a la Lliga, es prepara un estiu mogut, de renovació obligada i ple de promeses. Més encara per la proximitat d'unes eleccions que generen constants moviments subterranis, molts d'ells lligats a la figura de Florentino Pérez.

Juande ja pot fer les maletes, tenint en compte que tant Mourinho com Ancelotti insinuen estar lligats. El clan holandès (Van der Vaart, Sneijder i fins i tot Robben) genera conflictes i podria dir adéu. Res de nou: el projecte no té res a veure amb el que va començar. De Schuster i Calderón a Juande, Boluda, Huntelaar i Faubert.

Benzema, que semblava fet, ja ha dit que seguirà a Lió. I per acabar-ho d'adobar, l'expresident Calderón insinua que Cristiano Ronaldo sí que arribarà al juny. Qui en dóna més?



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.