Esports

Porta oberta per a Eto'o

El Barça i l’agent del crac coincideixen a posar-lo al mercat i no descarten ni renovar-lo ni deixar-li esgotar el contracte ni vendre’l. El representant admet que la situació és diferent de l’estiu passat

Fa 356 dies Pep Guardiola i Txiki Begiristain van anunciar per megàfon que no comptaven amb Ronaldinho, Deco ni Eto’o i l’opinió pública es va posar les mans al cap per com la sinceritat dels responsables esportius del Barça havia devaluat actius propis en el mercat. Als dos primers se’ls va aconseguir vendre, però no al camerunès, pel qual els equips teòricament compradors, conscients que el mateix Barça se’l volia treure de sobre, mai van passar d’oferir quantitats insultantment a la baixa. El resultat és ja prou conegut: el que va ser una mala estratègia econòmica va tenir un esplèndid contrapunt esportiu, i amb Eto’o mantingut contra pronòstic a la plantilla, el Barça ha guanyat el triplet.

Aquest estiu, el club blaugrana tampoc aposta fort per la continuïtat d’Eto’o, però, en canvi, ja ha après a no anunciar als quatre vents que el seu golejador és força prescindible per al seu projecte. L’està posant igualment a l’aparador, però sense declaracions que devaluïn el seu preu en el mercat.

Laporta: “Jo el renovaria”
És per això que Joan Laporta va desmarcar-se en l’estratègia del criteri tècnic. “Si per mi fos, renovaria el contracte a Eto’o”, va assegurar el president del Barça, que va definir la reunió que ahir van mantenir a les oficines del Camp Nou Begiristain i el representant del jugador, José María Mesalles, com la voluntat de totes dues parts “de buscar un espai de continuïtat”. “Hi ha un agraïment per sempre a Eto’o. Personalment s’ho mereix tot”, va indicar Laporta.

Però Mesalles va negar que la trobada ahir al Camp Nou fos per iniciar negociacions per renovar Eto’o, que acaba contracte el 30 de juny de l’any que ve. “Ha estat una reunió molt agradable, molt positiva, buscant solucions, perquè s’ha mogut el mercat, s’hi han injectat diners i té més alegria que l’any passat”, va precisar l’agent del camerunès, conscient dels moviments que pot comportar la inversió de 65 milions d’euros que ha fet el madridista Florentino Pérez per Kaká.

L’estiu passat cap oferta per marxar va satisfer Eto’o, però aquest any “no descartem res”, va calibrar Mesalles, que va recordar que el futbolista té la paella pel mànec: “Per molt que no vulguin, Eto’o vol continuar al Barça. Estem en el punt que volem estar. Ells saben que és un gran jugador i el seu rendiment al camp l’ha revaloritzat”.

El representant del golejador va remarcar que, tot i que ja els està bé que la porta de sortida estigui oberta, no prendran cap iniciativa per marxar. “Hem rebut l’interès de molts equips per Eto’o, però la trobada del president de l’Inter i el del Barça de la setmana passada no està relacionada amb nosaltres”, va matisar. “Volem continuar, però si arriba algun boig i paga la clàusula de rescissió [150 milions d’euros], nosaltres encantats de marxar si el jugador guanya molt més”, va assenyalar. “Si estàs guanyant cinc i t’ofereixen guanyar 15, ningú no és tonto”, va prosseguir. “Estem oberts a totes les possibilitats. Si cal estudiar la renovació, l’estudiarem, si cal estudiar una altra opció, també”, va raonar, mentre bromejava que personalment estudiaria una oferta del Madrid, però que el jugador, no. L’estiu serà llarg al voltant del futur d’Eto’o.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.