Esports

TVE destitueix el cap d'Esports per no transmetre l'himne espanyol

El canal YouTube s'omple de vídeos contra la censura aplicada per l'emissora pública espanyola davant la xiulada als reis. Crítiques també a la cobertura feta per TV3

La polèmica per la censura de TVE durant l'espectacular xiulada que els seguidors del Barça  i de l'Athletic de Bilbao van fer durant l'entrada dels reis i durant l'himne espanyol s'ha saldat aquest dijous amb la destitució del cap d'Esports de la cadena, Julián Reyes. Segons fonts de TVE, es van incomplir les instruccions de la direcció en el que es considera un "error gravíssim" del qual se'n responsabilitza Reyes. 

El director de l'ens públic, Javier Pons, ha convocat una roda de premsa aquest migdia per anunciar la destitució i donar explicacions sobre la transmissió de la Copa del Rei. Pons ha assegurat que va telefonar al cap d'Esports per saber el motiu pel qual no havien transmès l'himne espanyol i que la resposta de Reyes va ser "falta de coordinació".

I és que la polèmica no para de créixer, així com també les crítiques a la transmissió feta per TV3 durant aquest mateix moment, en què els comentaristes, encapçalats per Pere Escobar, no van fer referència a l'esbroncada fins gairebé al final "de l'acte protocol·lari previ al partit".

Mentrestant, el canal YouTube va ple de vídeos en què es recull el polèmic moment i la "rectificació" que TVE va fer després durant la mitja part, en què va demanar disculpes als espectadors i va oferir les imatges, això sí, abaixant el so ambient fins al punt que les xiulades semblaven inexistents. Només se sentia l'himne espanyol. Un d'aquests vídeos, enllaçats en aquesta notícia, mostra fins i tot els comentaris fets pels locutors de la Cadena Ser, que evidencien el silenciament de la xiulada per part de TVE.

I és que quan Joan Carles I i Sofia van entrar a la llotja de l'estadi de Mestalla i es disposaven a escoltar l'himne espanyol, TVE va evitar mostrar la xiulada i va connectar immediatament amb San Mamés, on el comentarista amb prou feines va poder explicar "l'espectacular ambient" que hi havia perquè els aficionats de l'Athletic també es van afegir a la xiulada. Després TVE va connectar amb un altre punt de Bilbao on també es concentraven els aficionats i amb la plaça Catalunya de Barcelona, per mostrar els centenars de culers que es van congregar per seguir en directe la final.

Per la seva banda, TV3 va oferir les imatges i l'espectacular xiulada dels aficionats del Barça i de l'Athletic durant l'himne espanyol, tot i que els comentaristes van tardar a referir-se a aquesta qüestió. Segons fonts de Televisió de Catalunya, Pere Escobar, que es trobava a la cabina de transmissió, que està insonoritzada, i davant la cridòria de l'afició, no es va adonar de l'escridassada. De fet, mentre hi havia la xiulada, Escobar no parava de parlar dels jugadors, de la transmissió que per primer cop TV3 feia en aranès... Va ser el periodista Jordi Ramos, a peu de camp, que al cap d'una estona va explicar allò que tots els espectadors estaven veient: "Xiulada majoritària" dels aficionats "en aquest moment protocol·lari previ al partit". Va ser llavors quan Escobar es va adonar que la xiulada era contra l'himne espanyol: "Mira quin ambient hi ha que no havia ni sentit l'himne". Fonts de TV3, però, remarquen que Escobar no es va adonar de la cridòria i remarquen que durant el programa especial posterior al partit es va parlar abastament d'aquesta qüestió.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.