Esports

Jenson Button sortirà des de la pole de Montmeló

Fernando Alonso ocuparà aquest diumenge la quarta fila en el Circuit de Catalunya

Tot i que gairebé la totalitat d'escuderies arribaven a Montmeló amb destacades novetats aerodinàmiques, la lògica es va acabar imposant a la sessió classificatòria i Jenson Button (Brawn GP), guanyador a Austràlia, Malàisia i Bahrein, tercer a la Xina i líder provisional del Mundial, sortirà avui (14.00 hores, TV3) des de la pole position per tercera vegada aquesta temporada. Al seu costat, completant la primera fila de la graella, hi haurà Sebastian Vettel (Red Bull), primer a Xangai i tercer a Losail, mentre que la segona línia l'ocuparan el seu company d'equip, Rubens Barrichello, i Felipe Massa (Ferrari) en la que és la seva millor classificatòria de l'any.

Uns 71.600 aficionats, segons fonts de l'organització, es van aplegar al Circuit de Catalunya per seguir una jornada novament calorosa, si bé, malgrat el que semblava en un principi, no es descartava al cent per cent que pogués ploure durant la cursa. Això sí, una possibilitat poc probable.

Räikkönen i Hamilton

Després d'una última sessió lliure matinal dominada pels Ferrari de Felipe Massa i Kimi Räikkönen, ja a la classificatòria la primera sorpresa la donava el finlandès, que no passava a la Q2 després de donar per bo, abans d'hora, el temps fet en el primer segment. I tot seguit, a la següent mànega, era el campió Lewis Hamilton (McLaren) qui es quedava pel camí.

Ja a la Q3, Button va tornar a demostrar per què és el líder del campionat, si bé el seu domini no va ser tan abassegador com en altres ocasions. De fet, en aquest tercer segment els temps no van variar gaire dels que s'havien vist en les dues tandes anteriors. "Anem al davant, però els rivals s'estan acostant molt", va explicar el pilot anglès, que també admetia que Massa pot plantejar-li "força problemes". No en va, el brasiler serà l'únic dels pilots del davant que portarà KERS al seu cotxe i això podria proporcionar-li un extra a la sortida.

Per la seva banda, Fernando Alonso (Renault), que sortirà des de la vuitena posició de la graella, va refermar la sensació de Button que les diferències de les primeres curses s'estan reduint: "Hem fet un pas endavant, el cotxe ha millorat i estem més a prop dels primers".

Incertesa a Toyota
D'altra banda, Toyota podria no inscriure's per disputar el Mundial de l'any que ve, segons apuntava el president de l'escuderia, John Howett, en una entrevista a la pàgina web de la revista Autosport.

"Des de la nostra perspectiva, i segons les normes que es preveuen per al 2010, hi ha un seguit de coses que s'han d'aclarir abans de comprometre'ns amb vista al futur -va dir-. Volem seguir, però hem de reflexionar llargament sobre què ens convé".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.