Esports

Els dubtes de Puyol

El seu agent fa públiques les incògnites del seu futur i afirma que la clau de la renovació és "només esportiva"

L'anada de les semifinals de la Lliga de Campions contra el Chelsea al Camp Nou va deixar una imatge inèdita. Carles Puyol a la banqueta. El capità blaugrana era suplent per primer cop en una dècada en un partit important. Pep Guardiola va preferir una defensa amb Alves, Márquez, Piqué i Abidal. Entre lesions i sancions, era la primera vegada que el tècnic podia escollir en un duel transcendental entre els cinc potencials titulars. Finalment va caure Puyol, lògicament enfadat. Durant la temporada ja havia jugat de central i als dos laterals, uns canvis que tampoc no el satisfan gaire. Havia vist qüestionat el seu rol indiscutible a l'eix de la defensa.

Aquests dubtes esportius són els que han fet que, estranyament, Puyol hagi entrat en l'últim any de contracte sense haver renovat. Si fos pel Barcelona, ja ho estaria, però el de la Pobla de Segur vol garanties que el seu paper dins l'equip no entrarà en crisi com aquest any passat i per primera vegada el seu representant, Ramon Sostres, ho ha fet públic. "Els dubtes del jugador són exclusivament tècnics, l'aspecte econòmic no importa", va dir ahir Sostres a la web calciomercato.it. "L'oferta és molt bona, però Puyol vol veure primer com van les coses a l'equip", va explicar l'agent, referint-se "al fitxatge de Txigrinski i que en el rol de centrals ja hi ha Piqué i Márquez". "I podria preferir-los a ells", va afegir.

"Les negociacions, aturades"
Sostres va recordar l'episodi del Chelsea i va insinuar que allò va coure molt al futbolista. "Vam veure què va passar la temporada passada. Puyol va jugar a tot arreu i a les semifinals de la Champions va jugar poc [va sortir al segon temps per lesió de Márquez]. És l'únic capità que no ha estat en un partit tan important", va indicar. Per tot plegat, Sostres va afirmar que Puyi "ha de reflexionar bé sobre el seu futur, si és al Barça o en un altre equip". Amb 31 anys, Puyol no vol un final de carrera més de capità de vestidor que de puntal a la gespa i tem que l'arribada del central ucraïnès li resti més protagonisme.

No és un secret que a Guardiola el perfil de central que li agrada, que no quadra del tot amb Puyol, és el jugador que dóna una bona sortida de pilota des de darrera, en curt i en llarg, però també és cert que valora molt les qualitats del capità. Sense anar més lluny, a la Supercopa d'Europa Puyol va ser un puntal a la pròrroga. La qüestió és: si tots els defensors estan al 100%, Guardiola què farà, què triarà? I aquesta és la resposta que vol Puyol.

Així, la renovació -o no- podria allargar-se a l'espera que les alineacions aclareixin el panorama a Puyol. "Les negociacions estan aturades", confirma Sostres. La sintonia entre el club i el futbolista és bona i hi ha confiança mútua. Per això no hi ha excessiva pressa per firmar, però Puyol vol unes mínimes garanties esportives.

De moment, Sostres ha anunciat que s'ha de reunir amb Txiki Begiristain d'aquí 15 dies per tancar la renovació d'un altre representat seu, Andrés Iniesta, fins al 2016. "És possible que també parlem de Puyol", va dir. Però en aquest cas el timing de la renovació pot ser més qüestió del que decideixi Guardiola i els equilibris que faci amb quatre centrals pota negra.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.