Esports

Una banda explosiva

Pretemporada

Quaranta-cinc minuts en el primer amistós de pretemporada han sigut prou perquè el Barça es fregui les mans amb el que poden donar de si Lionel Messi i Dani Alves compartint la banda dreta. L’argentí i el brasiler formen una parella espectacular. Per nom i per anunciat rendiment. “Amb tots dos podem tenir la millor banda dreta del món”, va avançar el mateix Josep Guardiola el dia de la presentació del canarinho.

I serà fàcil veure’ls brillar plegats. Des del talent innat de tots dos, però també des de la tàctica que estan ideant els entrenadors. A Messi el volen com més al voltant de l’àrea millor, perquè pot fer més parets i se li oposen menys ajudes del rival que el poden aturar. “A prop de l’àrea no hi ha cap altre jugador com ell, segur”, avalua per a l’AVUI el tècnic Tito Vilanova.

A part del que poden guanyar amb Messi en aquesta posició, de retruc es permet que Alves tingui una autopista per la dreta, tal com li agrada. “S’ha vist des del primer dia que s’entenien molt bé. Es busquen, toquen la pilota teva-meva, teva-meva. Tenen bona química des de l’inici”, remarca l’ajudant de Guardiola.

Efectivament, és habitual trobar Messi i Alves en sintonia a l’entrenament. “Amb Messi m’hi he identificat de seguida, pel fet que és argentí i jo brasiler, som molt competitius, quasi portem la mateixa sang al cos”, va confirmar ahir Alves a aquest diari. “És molt fàcil entendre’s amb ell. És molt intel·ligent, sap el moment de fer una paret, d’encarar, de deixar espais i passar en profunditat. Et fa la vida més fàcil”, va comentar el jugador amb admiració.

Fins fa una setmana no es coneixien més que de saludar-se protocol·làriament abans dels partits com a rivals, però Alves ja tenia bones referències de l’argentí. “Ronaldinho m’havia parlat molt de Messi. Li té un afecte impressionant i em deia sovint que d’aquí a poc temps seria el millor del món”, va explicar el lateral.

Encara no és el millor? “No és que li falti una mica, però per ser el millor necessita guanyar un títol, i en aquest dos últims anys Cristiano Ronaldo ha guanyat la Lliga i la Champions i ha sigut el màxim golejador de les competicions. Però penso que aviat Messi serà, segur, el millor”, vaticina.

Dani Alves no pot ocultar la “motivació” que suposa jugar al costat de Messi i convertir la banda dreta, com apunta Guardiola, en la millor del món. “Ja tenim aquí un dels millors futbolistes del planeta. Falta ara que l’altre l’acompanyi”, va somriure entre murri i modest.

Una autopista per a Alves. “Defensivament jugar amb Messi no m’obliga a res diferent, perquè la major part dels moments tenim la pilota. Procuraré estar sempre ben posicionat. Però encantat de tenir molts quilòmetres a fer amb Leo”, va congratular-se el brasiler.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.