Messi ofereix un altre recital de futbol a Escòcia

BARÇA

L'argentí Lionel Messi ha tornat a oferir un recital de futbol a Escòcia, on en el segon partit del FC Barcelona, contra el Dundee United, ha marcat un hat trick i ha sortit ovacionat després de l'1-5 final.

Messi, amb el braçalet de capità quan ha sortit a la segona part, ha tornat a brodar el millor futbol i de les seves botes han sortit les millors jugades, les passades més precises i per això ha arrencat els aplaudiments més enfervorits d'una afició escocesa que s'ho ha passat d'allò més bé i s'ha lliurat a l'argentí.

Tota la tranquil·litat de la qual va gaudir el Barcelona en el primer partit contra el Hibernian s'ha traduït en aquest segon xoc contra el Dundee United en una incomoditat constant, especialment a la primera part. L'equip de Josep Guardiola, amb Keita, Gudjohnsen i Crosas al centre del camp, no ha tingut frescor ni fluïdesa per moure la pilota.

A la zona de definició, Pedro, Henry i Bojan no han ofert tanta contundència com quan Messi ha intimidat el Dundee des del primer minut, amb Alves a prop seu per associar-se.

La primera part del Barcelona a Dundee ha tingut en l'eix de la defensa blaugrana el seu punt més feble. En qualsevol pilota per alt o en contraatacs, Martín Cáceres i Márquez s'han vist clarament superats i no han resultat tan contundents com en el primer partit. A més, en la sortida de la pilota, tots dos no han donat velocitat ni tampoc l'han trobat en Keita, com a organitzador.

A meitat de la primera part, després que Henry malbaratés una clara acció de gol en un un contra un amb el porter Lukasz Zaluska, el Dundee ha fet un contraatac que ha comptat amb un greu error de Martín Cáceres en l'intent de treure la pilota. La seva acció ha provocat una cursa per la banda que ha acabat en un centre que l'atacant Prince Buaben ha transformat en gol, després d'un precís remat de cap.

En l'acció següent, Henry ha solucionat un error recent i després d'aprofitar una indecisió de la defensa local, ha connectat dos trets i el segon ha acabat en gol.

Ha estat un moment d'alleujament, perquè el Barcelona s'havia vist superat clarament pel Dundee. A partir del gol de l'empat de Henry en el 26, el Barça ha tingut més i millors arribades, encara que totes sense definició. Henry dues vegades, amb una d'elles sol davant el porter, s'ha mostrat com el davanter erràtic de l'any passat. Tampoc ha estat gaire encertat Bojan en el minut 43, després d'una bona retallada.

Quan faltaven cinc minuts per al final del partit, l'àrbitre ha passat per alt una clara empenta dins de l'àrea d'Henry, i Keita, que ha acabat amb els dos a terra. En el 44, Gudjohnsen, que s'havia lesionat mitja hora abans, encara que s'ha recuperat després d'un cop al genoll, ha enviat la pilota al pal.

En el segon temps, Guardiola ha revolucionat l'equip amb la sortida d'un Barça nou i de Messi. L'argentí ha tingut grans minuts d'associació amb Alves i el Barcelona ha començat a bolcar tot el seu futbol sobre la banda dreta. No ha tardat a desequilibrar el jove argentí, que en el minut 54 ha desfet la igualtat amb un gran gol.

Eto'o, que també ha tingut el seu moment en aconseguir el tercer gol, ha tornat a estar molt nerviós i ha errat gols cantats en jugades sol contra el porter.

Ha estat a partir del quart gol, el segon de l'argentí, quan l'espectacle ha agafat la seva màxima magnitud. Tot el que tocava Messi, o acabava en gol o en jugada perillosa. Messi ha marcat el quart després d'una bona paret amb Eto'o, i en el cinquè ha tret el màxim profit d'una pilota solta.