Esports

Laporta: "Si el TAS ens dóna la raó, Messi haurà de tornar"

Amb prou feines unes hores després que la FIFA dictaminés que el Barca està obligat a alliberar Leo Messi per als Jocs Olímpics de Pequín, el president del club, Joan Laporta, ha confirmat aquest dimarts que apel·larà davant el Tribunal d'Arbitratge Esportiu (TAS) per intentar retenir el jugador. També ha assegurat que jugarà aquesta nit l'amistós contra la Fiorentina.

En el seu intent de comptar amb Messi en la prèvia de la Lliga de Campions, el Barcelona farà un pas més malgrat la que la FIFA entén que els clubs estan obligats a alliberar els jugadors menors de 23 anys per als Jocs Olímpics.

El club català presentarà davant el TAS el seu escrit de recurs, en el qual apel·larà al fet que els Jocs Olímpics no formen part del calendari de la FIFA. El Barcelona també posarà en dubte els arguments de la FIFA, l'aplicació del dret consuetudinari i el respecte a l'esperit olímpic.

Així, Laporta ha explicat a Florència, escenari del tercer partit amistós del Barcelona, que el club es reunirà amb Messi "per prendre la decisió que més convingui a les dues parts" i ha confirmat que l'entitat acudirà al TAS.

"La nostra actuació és molt respectable des de l'àmbit esportiu i si la resolució del TAS és favorable s'hauran d'acceptar les nostres pretensions", ha afegit el dirigent.

Encara que ha insistit en que el Barcelona no pretén perjudicar el jugador argentí, Laporta s'ha resignat al fet que Messi no pugui anar a la gira nord-americana, que arrencarà demà amb el viatge a Chicago, ja que marxarà cap al Japó, on està concentrada la selecció argentina abans de traslladar-se a Pequín. Messi s'incorporarà a l'equip olímpic mentre el TAS estudia el conflicte.

"Entenem que és molt complex poder retenir el jugador i que participi en la gira pels Estats Units. Messi farà el que dictin les normes i aquestes seran interpretades pel TAS favorablement a les posicions del Barça", ha pronosticat el president.

"Allò normal és que ara jugui amb l'Argentina, però si el TAS es pronuncia a favor del club, haurà de tornar de la Xina", ha matisat.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.