Esports

Guardiola desafia el Madrid

Arrenca la lliga BBVA

“El Madrid ho haurà de fer molt bé per guanyar-nos la Lliga”, va assegurar Josep Guardiola el dia de la seva presentació, ja fa més de dos mesos. El nou entrenador del Barça desafiava el gairebé inesperat bicampió, que sense fer res de l’altre món ha aprofitat l’autogestió de Rijkaard i l’abandonament de Ronaldinho per liquidar una era que pintava blaugrana. Al Camp Nou es va passar de pensar a igualar el Dream Team a posar en safata dues Lligues al Madrid i en aquest context es va acabar una etapa. Així arrenca aquest cap de setmana la Lliga: sense patró clar, amb l’equip de Schuster entre l’envelliment i la recerca de l’excel·lència i el Barça i la qualitat de la seva plantilla buscant recuperar el gust per la feina del dia a dia. No s’albira cap altre gran candidat al títol, en un símptoma de normalitat en el 80è aniversari de la Lliga.

A Can Barça, després de dues temporades en davallada, dels adéus de Rijkaard, Deco i, sobretot, Ronaldinho, s’ha apostat per un símbol. Perquè Guardiola té el segell Barça com gairebé ningú. Va néixer al cor de Catalunya, va entrar a La Masia als 13 anys, va debutar als 19, va guanyar la primera Copa d’Europa del club, va ser capità i va representar un estil de joc que agrada. Ha guanyat més títols que cap altre jugador barcelonista i, als 37 anys, després d’una exitosa temporada al filial, li han donat el timó. A Guardiola se li reconeixen grans coneixements a l’elit i la preparació per fer d’entrenador, malgrat la seva joventut i un únic any d’experiència a la banqueta. Ha fitxat defenses, amb Dani Alves a preu de crac, i migcampistes amb l’objectiu de reconstruir l’equip pels fonaments. Al davant hi té el millor, Messi, però la seva conquesta començarà per refer l’esperit de grup. A Madrid s’han passat mig estiu pendents de Cristiano Ronaldo com ho havien estat abans de Kaká, però la realitat és que a penes s’han reforçat. Van der Vaart, el cinquè holandès de la plantilla, ha sigut l’aposta més forta en un vestidor que segueix dominat pel caràcter guanyador de Raúl –quinzena temporada a Primera–, Guti i Casillas. Schuster ha demanat més gent, sabedor que no li sobren peces a la plantilla, però el club madridista pot perdre Robinho aviat i sembla que se li ha escapat Villa, en el que s’ensumava el traspàs més car de la temporada.

El vengui o no finalment el València, els 20 clubs de la Lliga s’han gastat uns 265 milions, la meitat que el 2007, que es tradueixen en 200 milions menys. Rere el Barça, amb 90 milions, hi ha el Sevilla, amb 37, que espera haver tornat a fitxar bo, bonic i barat. També l’Atlètic, que manté entrenador per tercer any, i el Vila-real, són a prop. Amb el València encara ple de dubtes, semblen les alternatives més serioses al binomi Barça-Madrid, el duel de la Lliga.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.