L'AXA Barça guanya el Brose Baskets (80-58)

Bàsquet: Primera fase de l’eurolliga

Dusko Ivanovic es va referir la vigília a l’enfrontament d’ahir contra el Brose Baskets Bamberg com un “partit trampa” perquè, segons el seu raonament, el rival té les seves qualitats, sobretot defensives, i no és tan fluix com pot indicar la seva classificació a la primera fase de l’Eurolliga, ja que la major part de les seves derrotes han sigut amb marcadors ajustats. Així, el tècnic de l’AXA Barça volia evitar que els seus jugadors es relaxessin davant l’equip alemany, que va arribar al Palau Blaugrana amb una sola victòria i sent l’equip menys anotador de la competició.

Costa d’arrencar
A l’hora de la veritat, però, i després d’uns problemes amb el funcionament del marcador que van retardar l’inici del matx sis minuts, el Barça, tot i que li va costar d’arrencar, va demostrar la seva superioritat i es va imposar amb claredat, per 80-58, en un partit que va començar a trencar al tercer quart (55-42) i que va rematar a l’últim. Aquesta és la segona pallissa que rep el modest Brose, després de la que havia patit amb el Lottomatica (81-57).

Per la seva part, el Barça acaba la primera volta de la primera fase amb un balanç de cinc victòries i dues derrotes, que el deixen cada cop més a prop de la classificació per al Top 16.

L’equip català va fer un bon percentatge en els tirs de dos (27 de 42, un 64,2%), però un partit més no va estar bé en els llançaments triples (5 de 20). Tot i així, fins a cinc jugadors del conjunt d’Ivanovic (Trias, Lakovic, Fran Vázquez, Acker i Kasun) van anotar almenys 10 punts, i d’aquesta manera no van tenir gaires problemes per acabar batent un equip alemany molt limitat en atac, i en el qual va decebre especialment l’exblaugrana i ex-Girona Ademola Okulaja.

Ritme més ràpid
El Brose Baskets només va resistir mentre va poder fer valer el seu ritme lent jugant al límit dels 24 segons de possessió. El Barça es va encomanar d’aquest ritme, va permetre alguns tirs del rival sense oposició, sobretot per part de Greene, i va ser així com a la mitja part l’equip català només guanyava per 37-33, tot i els 9 punts d’Acker.

Al tercer quart, però, el Barça va augmentar el ritme i, amb els punts de Kasun, la direcció de Pepe Sánchez, la grapa de Grimau i una defensa que no permetia als alemanys fer circular la pilota amb tanta facilitat i trobar bones posicions de tir, va fer un 10-0 i ja va obrir un forat important (49-36). A l’últim quart el Barça no va tenir cap problema per anar augmentant la diferència amb l’efectivitat de Lakovic, i fins i tot el jove Moncasi va jugar 8 minuts, en els quals va anotar 4 punts.