Primer revés al Palau

primera fase de l’eurolliga

El Palau Blaugrana ha deixar de ser un escenari inexpugnable per als equips de bàsquet visitants aquesta temporada. Després de 13 victòries seguides a casa, ahir l’AXA Barça va perdre amb el Panathinaikòs d’Atenes per 55-56 en un partit que va tenir tanta intensitat i emoció com desencert dels dos equips en els llançaments a cistella.
Spanoulis, amb un triple a 31 segons del final (54-55), va capgirar un marcador que durant molts minuts havia sigut favorable a l’equip català. Fins i tot, en el segon quart, l’AXA Barça, després d’un triple de Lakovic, va arribar a disposar d’un màxim avantatge d’11 punts (29-18), que ja li valia per prendre als grecs el liderat del Grup C de l’Eurolliga.

Predomini defensiu
Ara, però, el Panathinaikòs gairebé s’assegura el primer lloc al final de la primera fase, mentre que el Barça i el Reial Madrid es jugaran la segona posició la setmana que ve a la pista blanca. De totes maneres, on de veritat es començaran a jugar les garrofes els equips és en el Top 16.

El primer quart ja va marcar el signe del partit, amb predomini de les defenses sobre els atacs. El Barça, que dominava el joc interior amb Fran Vázquez i Kasun, va tenir un 9-4, però Tsartsaris (12 punts en 10 minuts, amb 3/4 triples), aprofitant la ràpida circulació de pilota dels grecs, va trobar bones posicions des de fora i va revertir la situació (15-16).

L’entrada en joc de Grimau va permetre al Barça passar a controlar el ritme del joc. Amb una bona defensa, els blaugranes van robar pilotes i van anotar cistelles fàcils en contracop. Va ser així com el Panathinaikòs, fluix en el tir i amb dues peces clau com Jasikevicius i Becirovic desencertats, va estar 7 minuts sense anotar i el Barça, amb 9 punts de Grimau en el quart, va fer un parcial de 14-0 (29-18).

Diamantidis va parar el cop i l’equip d’Ivanovic només es va poder retirar al descans amb 8 punts d’avantatge (31-23), i això que els grecs portaven tan sols 8/34 tirs de camp. Lamentable per al vigent campió d’Europa, que va acabar el matx amb un penós 7/34 cistelles de dos.

El Barça perd el control
El tercer quart va ser nefast per al Barça. Jasikevicius (ahir, 4 punts amb 1 cistella en 6 intents), en els seus únics moments bons va donar pas a un 2-14 (40-44). Els grecs, amb una defensa més forta i amb més encert exterior (10/22 triples al final, pels pobres 4/21 del Barça), havien passat a marcar el ritme del partit, sense permetre el joc ràpid del rival.

Hi havia nervis en els dos equips, que es movien per ratxes, aprofitant els molts moments de desencert de l’adversari: un 11-0 local (51-44) va ser contestat amb un 0-8 dels visitants (51-52) i es va arribar a un final a cara o creu, ple d’errades d’uns i altres. Fins que Spanoulis va clavar un triple (54-55), i Diamantidis i Grimau només van transformar un tir lliure que va configurar el definitiu 55-56, ja que el Barça, per mitjà de Basile, no la va encertar en l’últim i desesperat atac.