Esports

El Tau serà l’escull per al Barça

Eurolliga

Objectiu assolit. El Barça va guanyar ahir a la pista del Maccabi Tel Aviv per 74-90 i ha acabat el Top 16 com a campió del Grup F, amb la qual cosa tindrà el factor pista a favor en el play-off de quarts de final de l’Eurolliga. El seu rival serà el Tau Vitòria, segon del Grup E després de perdre ahir a Vitòria davant l’Olympiacos per 80-88, un resultat que poca gent esperava donada la solidesa de l’equip de Dusko Ivanovic.

Aquesta temporada, per primer cop, l’eliminatòria de quarts, la que dóna accés a la final four de Berlín, es jugarà al millor de cinc partits. Els dos primers es disputaran al Palau Blaugrana els dies 24 i 26 de març, i el tercer es jugarà a la pista del Tau el dia 31. Si cal un quart enfrontament també es disputaria a Vitòria el 2 d’abril. I en cas d’igualada a dues victòries, el desempat es jugaria al Palau el 8 d’abril.


Triomf 18 anys després
El Barça ha tancat el Top 16 amb un magnífic balanç de cinc victòries i una sola derrota, patida en la primera jornada, per 2 punts a la pista del Reial Madrid, equip que ha relegat al segon lloc del grup pel seu millor basket average. A més, l’equip de Xavi Pascual va guanyar ahir a Tel Aviv, d’on no sortia triomfant des de finals de l’any 1991. Després els blaugranes havien sofert cinc derrotes seguides davant el Maccabi a Israel.

L’equip de Pini Gershon no s’hi jugava res a efectes de classificació, però defensava el seu orgull i a Tel Aviv no oblidaven que uns activistes propalestins van interrompre el partit de la primera volta al Palau saltant al parquet i que a la graderia es van veure banderes palestines. El Barça, però, ha rebut un bon tracte a Israel; l’ambient al Nokia Arena va ser molt correcte.

Basile, set triples
Això sí, en els prolegòmens es va exhibir una enorme bandera israeliana al parquet. I després, el Barça va mostrar la seva superioritat sobre un Maccabi molt afeblit en el joc interior per les baixes de D’Or Fischer i Green. L’equip israelià va plantejar problemes amb la seva defensa durant algunes fases del matx, fins que Basile (23 punts, amb 7/9 triples) i Navarro (19 p) des de fora i Fran Vázquez (15 p, 6 rebots i 3 taps), Santiago (11 p) i Ilyasova (14 p i 9 r) a dins de la zona la van superar.

Després del 22-19 del primer quart i el 39-45 del descans, el Barça, tot i els intents d’Arroyo d’embrutar el partit per desestabilitzar els blaugranes, va posar la directa i ja va obrir el forat definitiu amb el sisè triple de Basile (58-73). Ara al Barça l’espera un apassionant play-off amb el Tau a la recerca de la final four de Berlín.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.