El DKV se situa líder en solitari

Bàsquet

El DKV Joventut és líder en solitari de la Lliga ACB, després que la seva treballada victòria ahir a la pista del Cajasol de Sevilla per 85-89 es va combinar amb la clara derrota del Reial Madrid a Màlaga davant l’Unicaja per 91-69. Després d’onze jornades, l’equip d’Aíto ja suma deu victòries i només ha patit una derrota, a casa contra el Bilbao Basket. Lonny Baxter va debutar a la Penya en partit de l’ACB, però el pivot encara no està al nivell físic dels seus companys i només va jugar 7 minuts, en els quals va sumar 2 punts (1/2 tirs).

L’equip català va sortir amb molta força i després de tres triples de Rudy Fernández, Hernández Sonseca i Mallet, va agafar 10 punts d’avantatge (13-23). El Cajasol, però, va poder parar el cop (19-23) amb un triple d’Ignerski i un dos més un de l’ex-Barça Kakiouzis, que ahir va anotar 19 punts. La millora sevillana es va accentuar amb els tirs exteriors de Miso a l’inici d’un segon quart en què el DKV va encaixar 31 punts (31-22) i se’n va anar als vestidors per sota en el marcador (50-45), tot i dos triples de Mallet, que en va anotar quatre. Quan pitjor estaven les coses per als badalonins va aparèixer Rudy (19 p i 8 faltes rebudes) i, juntament amb un magnífic Hernández Sonseca (17 p i 5 r), va capgirar el marcador: 68-74.

23 de 26 tirs lliures
Ricky Rubio (11 p) va rebre un cop al genoll i ja no va tornar a jugar, però el DKV, amb Jagla i Barton, es va escapar fins a un 72-81. Tot semblava dat i beneït, però un 9-0 dels locals va equilibrar el marcador a 3 minuts del final (81-81). Hernández Sonseca va donar aire a la Penya (81-85) i després els tirs lliures (23 de 26 els d’Aíto) van servir per assegurar el desè triomf del DKV, que, en la seva línia, va recuperar 10 pilotes i tan sols en va perdre 8.
Un altre resultat: Lleó-Fuenlabrada (65-64).