El DKV guanya al Vive Menorca amb un Rudy Fernández que resol un partit complicat amb una actuació d'NBA

Als nombrosos observadors de l'NBA que des de fa uns anys veuen els partits en directe del DKV Joventut se'ls ha acabat el paper per apuntar tot el que Rudy Fernández ha estat capaç de fer per donar el triomf al seu equip (87-71) davant un Vive Menorca que només l'ha pogut parar en la primera part.

Rudy ha anotat 35 punts, 24 dels quals en la segona part, ha recuperat dues pilotes en el moment clau del partit, ha donat tres assistències i ha provocat 13 faltes personals. La seva actuació ha estat decisiva davant un rival que a falta de sis minuts estava posat en el partit (65-64).

Baxter i Popovic han resolt amb eficàcia els primers atacs del DKV Joventut (8-3, m. 4) però els badalonins han tornat a fallar en la defensa dels llançaments triples el que ha permès al Vive Menorca posar-se per davant al marcador després d'un anotat per Stojic (10-11, m. 6).

Els jugadors de la Penya han anotat els seus set llançaments de dos en el primer quart però han estat infaustos en els triples amb una sola cistella de sis intents el que ha permès als menorquins guanyar el primer quart (18-20) gràcies als triples de Cazorla i Stojic.
Els visitants han ampliat la seva diferència a cinc punts en el segon quart (20-25, m. 12) amb un Marinovic superior a Mallet. L'entrada de Ricky Rubio en la direcció i la presència de Moiso i Sonseca en el joc interior ha donat un altre aire a la Penya.

Un parcial d'11-2 per als badalonins ha donat la volta al partit (29-25, m. 15) però els locals no han jugat còmodes davant de la zona 2-3 del seu rival. El Vive Menorca ha seguit sobrevivint amb els triples. Bazdaric ha empatat el partit a dos minuts del descans (31-31).

Fins al final del segon període Rudy Fernández, ben defensat per Cazorla fins a aquell moment, ha buscat, amb èxit, la cistella i el tir addicional en jugades individuals. Els nou punts anotats per l'aler verd-i-negre en poc més de dos minuts han permès a la Penya anar-se'n al descans cinc punts a dalt (41-36).

El DKV Joventut ha sortit més agressiu en defensa després del descans i Mallet ha guanyat aquesta vegada la partida a Marinovic. Un triple del nord-americà ha posat els verd-i-negres dotze punts a dalt (51-39, m. 25), tornant els menorquins a la defensa zonal.

Una rigorosa tècnica a Popovic ha descentrat els jugadors d'Aito, que no han sabut parar el pivot Ratko Varda, el jugador que ha ressuscitat els menorquins anotant des de totes les posicions (65-64, m. 34).

Els locals han parat la ratxa del seu rival amb una zona 2-3 que ha bloquejat el Vive Menorca. Stojic, que ha estat molts minuts a la banqueta per faltes, i Marinovic no han encertat en el llançament exterior i Varda ja no ho ha tingut tan fàcil amb Hernández-Sonseca al centre de la zona.

Rudy Fernández ha pres tot el protagonisme ofensiu quan el seu equip més el necessitava i ha trencat el partit amb triples, mats, pilotes recuperats i un total de 15 punts en els últims sis minuts. El Menorca ha encaixat un parcial de 15-2 que ha sentenciat el partit (80-66, m. 39)