97-82. El DKV Joventut ressorgeix de la mà dels fantàstics Ricky i Rudy

L'equip badaloní es situa líder provisional de l'ACB

El DKV Joventut ha ressorgit (97-82) davant l'Unicaja, ha posat fi a la ratxa de cinc victòries consecutives dels malaguenys i ha recuperat per unes hores el liderat a l'espera del que demà passi al Barcelona-Reial Madrid.

El verd-i-negres han repetit el guió de les seves dues últimes victòries de la mà de la seva parella fantàstica -Ricky Rubio i Rudy Fernández- i amb l'inestimable labor d'un Eduardo Hernández-Sonseca que partit a partit sembla treure's l'etiqueta de promesa del bàsquet espanyol i que de la mà d'Aito ha trobat el seu lloc a la lliga ACB.

L'Unicaja ha ofert una mala imatge i escassa capacitat de patiment. La seva falta d'amenaça exterior i la mala defensa sobre Rudy Fernández tant de Berni Rodríguez com de Jiri Welsch han provocat que el partit quedés pràcticament decidit al descans (55-38) després d'un primer quart nefast. El seu nou fitxatge, Melvin Sanders, s'ha posat el xandall però no ha fet ni la roda d'escalfament.

El partit ha començat amb un mà a mà ofensiu de Marcus Haislip i Rudy Fernández que s'ha decantat per al verd-i-negre amb un triple que ha posat el DKV Joventut per davant al marcador (9-6, min. 4).

Però mentre Hernández Sonseca secundava bé Rudy amb set punts, inclòs un triple, l'atac malagueny trobava a faltar l'aportació de Berni Rodríguez i Carlos Jiménez, que no han anotat ni un punt en els primers vint minuts.

L'equip verd-i-negre se n'ha anat al marcador amb Ricky Rubio i Rudy Fernández en pista i Jerome Moiso intimidant sota el cèrcol. En quatre minuts l'Unicaja només ha anotat una cistella de jugada, un espectacular esmaixada de Welsch, i la Penya ha donat la primera urpada al partit amb un parcial de 15-2 que li ha permès acabar el quart 15 punts per sobre (29-14).

Rudy Fernández ha seguit amb el seu recital en el segon quart. El mallorquí ha acabat la primera part amb 17 punts després de cometre una sola errada en un llançament triple. Dos tirs lliures de Jagla han posat els verd-i-negres en la seva màxima diferència (33-14, min. 11).

Sergio Scariolo ha canviat tota la seva línia exterior però el seu equip seguia depenent de la inspiració de Haislip i ni Popovic ni Kus han donat el resultat esperat.

La Penya ha aguantat el seu avantatges amb els triples de Mallet i el bon treball d'Hernández-Sonseca en el rebot ofensiu. Els malaguenys han reduït les diferències a 13 punts (45-32, min. 17) però Ricky Rubio ha sabut provocar faltes per acudir al tir lliure quan els tirs no entraven. Rudy ha establert el 55-38 amb el qual s'ha arribat al descans.

Aito García Reneses ha recorregut a la zona 1-3-1 davant la infausta nit dels tiradors malaguenys. Amb Ricky Rubio trencant la cintura de Cabezas una i una altra vegada i connectant amb Hernández-Sonseca com si portessin tota la vida jugant junts, el DKV Joventut ha superat la vintena de diferència al marcador (67-45, min. 26).

Els triples de Rodríguez i Kus han aparegut massa tard i només han servit per rebaixar les diferències a 17 punts (73-56, min. 28). Però Hernández-Sonseca ha fet seva la zona malaguenya i la Penya ha acabat el quart amb mig partit a la butxaca (77-58).

La Penya ha controlat el partit sense problemes durant l'últim quart, recuperant la vintena de punts a cinc minuts del final (85-65) i recreant-se en atac contra un rival incapaç de recuperar-se.