Esports

Clatellot a FIFA i UEFA

Joan Laporta comença el curs criticant estaments com la FIFA i la UEFA

Primer va ser una estirada d’orelles a l’equip i a Frank Rijkaard; després als polítics i a la Federació Catalana de Futbol; i ara a l’espanyola i a les totpoderoses FIFA i UEFA. Joan Laporta ha començat el curs ben criticador.

El president del Barça no està deixant canya dreta i, lluny d’aquell discurs condescendent o complaent de la temporada passada fa visible el seu descontentament ja no només amb l’arrencada de la plantilla blaugrana sinó amb l’estat general del futbol.

"Ja n’hi ha prou. Ja n’hi ha prou que a Catalunya no ens deixin tenir seleccions oficials, que no ens deixin jugar ni tan sols un amistós i que els clubs tinguem l’obligació de cedir jugadors a les seleccions sense tenir compensacions", va subratllar Laporta en el marc de la Diada Nacional, en l’ofrena floral al monument de Rafael Casanova.

Pressió des del G-14
El màxim dirigent del Barça, un dels pesos pesants del G-14, grup de pressió format pels principals clubs europeus, va decidir cridar ben alt que "és una vergonya i una presa de pèl que haguem de cedir jugadors internacionals perquè les seleccions juguin els seus partidets amistosos, guanyin diners i nosaltres no rebem res. És un tema que s’hauria de parlar amb la UEFA i amb la FIFA i, si no hi ha un canvi, hauríem de plantejar-nos no cedir els futbolistes", va remarcar Joan Laporta.
L’historial de perjudicis de les federacions internacionals als clubs és llarg, però Laporta no va voler callar aquest cop que França ha retingut Thierry Henry tot i que el jugador no pot disputar el següent partit contra Escòcia en estar sancionat. "Va veure una targeta [dissabte contra Itàlia] i no pot jugar.

El seu seleccionador [Raymond Domenech] vol que es quedi, però nosaltres hem fet les gestions pertinents perquè el jugador torni. Estic indignat amb aquesta qüestió que és injusta i impròpia", va concloure el mandatari.

Respecte al Barça, Laporta va asseverar que no s’ha distanciat de Frank Rijkaard i que amb els jugadors “hem coincidit que hem d’estar units per posar-nos en forma”.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.