Esports

A Huelva per obrir forat

Barça

Pregunta des del fons de la sala de premsa: "¿Si es juga com s'entrena, li fa por que el Barça arribi quatre minuts tard al partit?". Guardiola va deixar anar un somriure i es va aguantar la rialla. Després d'un altre discurs d'alerta, el tècnic català va semblar relaxar-se, conscient que aquesta setmana el toc d'atenció ha estat més de fet que de paraula. Li ha tocat la butxaca als jugadors. La multa de 500 euros per barba a la plantilla per arribar amb un lleu retard a l'entrenament de dijous és una manera més de mantenir la tensió de l'equip davant el desplaçament, a priori bastant assequible, a Huelva (21 hores, Canal Plus).

Però a la pressió de la banqueta s'uneixen també unes circumstàncies motivadores. La derrota del Madrid ahir a Valladolid (1-0), a part del moment de crisi que deixa al club blanc, és una oportunitat per al Barça per ampliar a cinc punts l'avantatge sobre l'etern rival. "El Madrid estarà lluitant per la Lliga, en som conscients", havia manifestat Guardiola abans del viatge, en un vol fins a Sevilla i cent quilòmetres per carretera fins a Huelva. Allà va ser rebut calorosament i a la nit Joan Laporta va presidir una trobada de penyes de la zona.

El Recreativo necessita amb urgència una victòria. Només en té una, i a domicili. Els seus registres a casa són molt pobres, amb tres empats i dues derrotes, tres gols a favor i vuit en contra. En total, els andalusos només han sumat cinc dianes... 29 menys que el Barcelona. La carta que tenia guardada ahir Guardiola per advertir el personal eren els "pocs" gols que rep el rival. En els últims quatre partits, un de mitjana. "Juguen molt ben organitzats en dues línies de quatre i a dalt tenen gent amb força talent, per fer qualsevol cosa", va avisar el de Santpedor, que va recordar aleshores la punxada inesperada dels seus contra el Basilea (1-1) i el pírric 1-0 contra el Benidorm fa quatre dies.

Per part blaugrana, és probable que Guardiola repeteixi l'equip -o bé que s'assembli molt- que va golejar el Valladolid, amb Puyol per l'esquerra, un migcamp amb Touré, Xavi i Gudjohnsen -la possible entrada de Keita seria l'únic dubte- i un atac sense concessions amb Messi, Eto'o i Henry. Ells tres seran els principals arguments del Barça per sumar la novena victòria consecutiva a la Lliga -serien 27 de 27 punts- i consolidar el primer lloc. Llavors ningú es recordarà de la multa del líder, "cosa nostra, interna, no hi ha necessitat de fer-ho públic", va admetre indirectament l'entrenador.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.