Esports

Guardiola tensa la corda

Copa del Rei

Definició del mot narcisisme: "Satisfacció de si mateix, complaença excessiva en la pròpia vàlua, en les pròpies obres". Guardiola coneix bé el perill que això implica i no vol que el seu Barça caigui aquesta nit en un pecat que tindria difícil justificació. L'equip blaugrana rep el Benidorm en la tornada dels setzens de final de Copa, un Segona B que posarà tota la il·lusió del món i poca cosa més davant el totpoderós i enratxat Barça. El tècnic no parla de gran golejada, però tampoc no vol sentir a parlar de repetir una actuació com la del Basilea. Toca frenar l'eufòria i assegurar el pas en un partit amb més a perdre que a guanyar.

"No vull quedar fora de la competició", va avisar el tècnic de Santpedor, que va oferir una versió dura del seu habitual discurs contra l'autocomplaença. "Hem d'afrontar el partit amb seriositat; cal estar atents, perquè darrerament veig coses que em preocupen i m'ensumo que ben aviat podem tenir una relliscada", va afegir Guardiola, que donarà la llista de convocats després de la sessió d'aquest migdia, si bé ja va anunciar ahir que aquesta vegada no convocarà cap jugador del filial. Sense voler aprofundir en aquestes "coses" que el preocupen de cara als compromisos imminents -Recreativo i Getafe després del partit d'avui-, l'entrenador va repetir que segueix més preocupat pels partits actuals que pels "famosos quatre" (Sevilla, València, Madrid i Vila-real).

El 0-1 de l'anada (gol de Bojan, que avui pot tenir una nova oportunitat) dóna molta tranquil·litat a l'ambient, tanta com una estadística que diu que el Barça no ha sigut mai eliminat per un equip de categoria inferior en eliminatòries coperes a doble partit. Però això no alleuja l'inquiet Guardiola, que ahir afirmava obertament que "ser favorits és un perill".

Escoltant el tècnic es fa evident que la Copa té prioritat màxima. "No estem per descartar gaires coses, en aquesta casa", va indicar. Perquè aquest títol "fa deu temporades que no es guanya", perquè "té moltíssima importància" i perquè personalment li fa "il·lusió guanyar-lo" en el seu debut a la banqueta blaugrana.

Motivació i confiança
D'arguments no n'hi falten, al tècnic català. "Crec que afrontar el partit amb seriositat és una manera de dignificar la professió i ens anirà bé de cara al partit de Huelva, és a dir que tenim motius suficients per fer-ho bé. I si ho fem bé, passarem", va assumir.

Guardiola va reiterar que del partit contra el Valladolid, tot i la golejada, no li van agradar "alguns detalls", especialment pel que fa a posicionament i replegament dels seus jugadors, i considera que "tanta victòria i tant elogi no ajuda l'equip".

Així mateix, va negar que estigui descontent amb la feina diària dels seus jugadors -"Són un espectacle"- i, ja amb un discurs més suau que a l'inici de la compareixença, va demanar que "s'estigui alerta" amb el Benidorm, un rival del qual va destacar "les jugades d'estratègia que utilitza, els seus extrems dinàmics i dos bons migcampistes".

 

 



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.