El millor final per a Puyol

El capità arriba a un acord amb el Barça per ampliar el seu contracte fins a l'estiu del 2013

Llavors tindrà 35 anys i complirà una carrera de somni amb 18 anys en un mateix club

Carles Puyol es retirarà de blaugrana. El capità, que acabava contracte el pròxim 30 de juny, ha arribat a un principi d'acord per ampliar el seu compromís per quatre temporades més. Dit d'una altra manera, el defensa s'assegura la seva continuïtat en el Barça fins als 35 anys, una circumstància que el convertirà en un dels jugadors més longeus amb la samarreta blaugrana. El contracte se signarà en els pròxims dies, però l'acord és total. Aquest es va acabar de materialitzar dimecres en un dels molts contactes que han tingut el secretari tècnic blaugrana, Txiki Begiristain, i l'agent del jugador, Ramon Sostres. El Barça va fer oficial ahir l'acord mitjançat un comunicat que va penjar al seu lloc web. Ho va fer poc després que el capità blaugrana, en companyia del mateix Pep Guardiola, ho comuniqués en primera persona als seus companys. Ho va fer just abans que l'equip iniciés l'entrenament del matí a la ciutat esportiva de Sant Joan Despí. La plantilla li va dedicar una sonora ovació i va felicitar l'home que porta el braçal des de fa cinc temporades.

L'acord satisfà plenament les dues parts, que, malgrat que han trigat més del compte a arribar a una entesa –van començar a negociar a l'acabar la temporada passada–, sempre han defensat el mateix objectiu. De fet, ahir Txiki Begiristain va mostrar la seva satisfacció: «Ja està fet. Només falta la lletra petita. No ha costat arribar a un acord. Li vam dir que si el problema era tenir un any més de contracte [en un primer moment el Barça li oferia tres anys], per nosaltres no seria cap problema. Sabem quin és el seu comportament, la seva professionalitat i del seu rol de capità, que és exemplar. L'acord ha estat per tres temporades però podia haver estat per quatre o cinc; no tinc cap dubte del compromís i del rendiment de Puyol.» Txiki diu que el club és molt conscient que la trajectòria del jugador mereixia aquest contracte: «Li havíem plantejat un futur amb un paper protagonista, com el que ha tingut en els últims anys en el club. És un jugador que neix i acaba en el club. Hi ha jugadors que mereixen acabar en el Barça i que, per tant, mereixen que el club faci un esforç.»

Deu anys, deu títols.

Quatre anys després d'incorporar-se al futbol de base blaugrana –ho va fer amb disset anys–, el defensa de la Pobla va debutar amb el primer equip a les ordres de Van Gaal. Va ser a Valladolid. Des d'aquell dia ha anat guanyat protagonisme en l'equip fins que l'estiu del 2004, als 26 anys, es va convertir en el primer capità de la plantilla després de la marxa de Luis Enrique i Cocu. En deu temporades ha aixecat deu copes, entre ells dues Champions i tres de lliga. Txiki està convençut que no seran les últimes: «Espero que li'n quedin algunes més. Es mereix aquest paper protagonista.» Hi ha capità per a estona.


Txiki: «L'acord és per tres temporades però podia ser per quatre o cinc. No tinc cap dubte del seu rendiment»

ALGUNES XIFRES DEL CAPITÀ

10 Títols suma amb el Barça: tres lligues, dues Champions, una supercopa d'Europa, tres d'Espanya i una copa del Rei. Amb la selecció té una Eurocopa i una plata olímpica. 451 Partits oficials ha disputat amb el Barça. Li'n falta un per igualar Rexach i convertir-se en el tercer blaugrana amb més partits, darrere de Migueli i Xavi. 104 Partits ha jugat en competició europea. Només Xavi acumula més en la història del Barça 22 Pilotes va recuperar la temporada passada en el partit contra el Getafe. És el rècord de la lliga 7 Gols ha fet de blaugrana. El més recordat: al Bernabéu la temporada passada: 2-6. 6 Tècnics ha tingut: Van Gaal, Serra Ferrer, Rexach, Antic, Rijkaard i Guardiola

Xavi ho celebra i espera retirar-se amb ell

Malgrat que és 21 mesos més petit, la carrera de Xavi Hernández ha anat sempre molt lligada a la de Puyol. El de Terrassa –l'únic jugador de la història del Barça que ha defensat més cops que Puyol la samarreta blaugrana en partits europeus– va congratular-se per la renovació del seu amic i company. «És una notícia fantàstica; el Carles fa molts anys que és aquí i és l'ànima del vestidor.» El segon capità de l'equip, que té contracte amb el club fins al 2014, va explicar que li agradaria que es retiressin plegats: «Vam començar junts aquí i en la selecció, i tant de bo acabem aquí. Tots dos som molt culers i estimem aquest club, que ens demostra així la seva confiança. És un privilegi ser aquí.» / S.D.J.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.