Opinió

Keep calm

Espanya, d’esquena

Espanya viu d’esquena a la realitat catalana. Per desconeixement volgut o per desconeixement imposat. És a dir, perquè la majoria dels seus habitants estan sotmesos al corralito dels seus mitjans de comunicació, que, lluny d’informar-los correctament de la realitat del nostre país, la desvirtuen, la tergiversen i la mostren del tot diferent.

No és allò que deia el poeta Ramon de Campoamor que “Nada hay verdad ni mentira: / todo es según el color / del cristal con que se mira”. Sinó tot el contrari: hi ha una veritat a Catalunya i els mitjans i els partits polítics espanyols la mostren a Espanya a través del vidre del color que ells han triat. No caldria aportar proves perquè en coneixem des de temps immemorials. Llegir, per exemple, la novel·la Caimó (Llibres del Segle) que, recentment, ha publicat Toni Strubell sobre aquest revolucionari empordanès del segle XIX, pot ser molt alliçonador en aquest sentit. Per a mostra, però, l’enquesta de NC Report que aquest diumenge va publicar La Razón. Hi ha algunes de les respostes que fan posar la pell de gallina si no fos que estem avesats a les idees, cada cop més a la dreta, dels ciutadans amb qui estem obligats a compartir estat des de fa segles.

Per exemple, segons NC Report, el 60,1% creuen que el castellà és la llengua que està en perill a Catalunya, i no el català. Més. El 61,9% pensen també que el govern espanyol està cedint davant els partits independentistes, i un 70,1%, que no ha estat a l’altura en el cas de l’escola de Canet de Mar.

És una enquesta, certament, i cuinada per un diari de dreta, si no d’extrema dreta, però, tot plegat és un indicador de com la societat espanyola continua, majoritàriament, immersa en una bombolla catalanofòbica. La mateixa que ja patien Caimó i els seus companys i en la qual persisteixen, com mai, l’extrema dreta del PP i Vox. Espanya, més que mai, d’esquena.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia