Opinió

De reüll

El dia que tot ho va canviar

D’aquí a uns dies farà cinc anys del 20 de setembre que tot ho va canviar. Quan la policia espanyola va entrar a la seu del Departament d’Economia de la Generalitat la població es va concentrar davant de la conselleria de manera espontània. La gent va abandonar les seves obligacions i es va plantar davant de les dependències del departament que en aquell moment dirigia Oriol Junqueras. Quan parles amb la gent que hi va anar asseguren que ho van fer perquè consideraven que s’havia de defensar el país, s’havia de demostrar que els polítics de Catalunya no estaven sols, que actuaven en nom de la ciutadania per fer realitat un encàrrec que se’ls havia fet. Hi ha gent que asseguren que hi van anar sense pensar per què. Sabien que hi havien de ser i prou. I cinc anys després ningú no es penedeix d’haver-ho fet. Arran d’aquell dia, els dos principals líders del moviment social van acabar a la presó.

Cinc anys després tot ha canviat i no ha canviat res. Polítics a la presó i a l’exili, indults, milers de ciutadans encausats i molts nervis a les estructures d’alguns partits. Hi ha divisions internes i externes. Hi ha un abans i un després del 20 de setembre a Catalunya. I un abans i un després de l’1-O. I ara podem començar a posar-hi perspectiva.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia