Articles

Trossos

Martí Anglada

En Martí Anglada és un dels millors periodistes que hi ha a Catalunya, avui en dia. No tan sols d'internacional. És un periodista complet, culte, amb experiència i intel·ligència i un do especial per fer-se entendre. He tingut l'orgull de treballar a diversos llocs amb ell. A l'Avui, ell va ser l'ànima d'una redefinició del diari que el va dur a un dels millors moments de la seva història. A TV3 ha marcat estil i hauria d'haver fet escola.

Prejubilació

Llegeixo que Martí Anglada ha deixat la corresponsalia europea de TV3 perquè s'ha prejubilat. No en sé les circumstàncies. No sé si ha estat una decisió seva, per motius personals, una decisió de la cadena o un acord entre tots dos. Sobretot si és una decisió seva o que ell ha acceptat de bon grat, em sap greu, però hi té tot el dret. Però si el que hi ha és la idea que per alleugerir una estructura s'ha de començar prejubilant els qui tenen més experiència, no aniríem bé.

Pèrdua

Sigui voluntària, acceptada o forçada, la prejubilació de Martí Anglada és una pèrdua per als qui volem consumir periodisme en català. I bon periodisme en general. Perquè Martí Anglada està en plena forma. I les seves cròniques més recents són lliçons de què passa, però també lliçons de com explicar què passa. De vegades mitifiquem, amb raó, les velles generacions de periodistes que ha donat aquest país. En Martí Anglada és de la mateixa fusta. De la millor.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.