Política

L’acció reivindicativa de Mataró acaba amb una plantada de creus grogues a l’entrada del municipi

Els manifestants substitueixen les creus de fusta a la platja per bufandes grogues

Un home contrari a la protesta s’encara amb els participants però és apartat pels Mossos

L’acte de suport als presos polítics i per la llibertat d’expressió convocat aquest diumenge a la platja de Mataró ha finalitzat aquest migdia amb una plantada de creus grogues de fusta en una rotonda a l’entrada del municipi, després de recórrer els carrers del centre.

L’acció reivindicativa ha arrencat al matí a la platja del Varador amb l’estesa d’un centenar de creus de roba formades amb bufandes grogues. Els organitzadors han burlat així la prohibició de plantar creus de fusta a la costa.

L’alcalde de Mataró, David Bote (PSC), va reunir a la Junta Local de Seguretat per abordar el dispositiu de prevenció i seguretat per diumenge, perquè en paral·lel a la protesta es disputava la Triatló Ciutat de Mataró. Bote avisar que els cossos policials intervindrien per impedir que es dugués a terme la plantada de creus a la platja perquè l’activitat no estava autoritzada.

De la seva banda, els organitzadors asseguren que havien notificat l’activitat de la platja i que la policia no els ha demanat que retiressin les creus de tovallola. Una de les portaveus del col·lectiu, Anna Brun, ha explicat que optat pel canvi de format perquè “no feia falta entrar en més conflictes”. “No busquem confrontació”, ha afirmat en declaracions als mitjans.

El moment de més tensió s’ha viscut quan un detractor de la protesta ha intentat retirar les creus de roba. Finalment els Mossos han intervingut i l’han allunyat del lloc.

Cap a dos quarts d’una del migdia la policia catalana ha retirat el dispositiu de vigilància muntat per evitar incidents, una vegada els propis manifestants han recollit els símbols grocs desplegats a la platja.

Els participants en la protesta han recorregut després diversos punts del municipi i han col·locat creus en alguns punts emblemàtics. Per acabar, el col·lectiu s’ha aplegat a l’entrada del municipi i ha plantat creus de fusta a la rotonda de la Laia l’Arquera.

Brun ha assegurat que estan satisfets de la resposta a l’acte i que s’hagi dut a terme “de manera cívica, pacífica i d’acord amb el nostre tarannà”.

Escorcolls als cotxes

Alguns ciutadans s’han queixat perquè la Policia Local els ha registrat els maleters dels cotxes, molts dels quals portaven bicicletes per participar en la Triatló. L’alcalde ha explicat que aquest matí agents de la policia han revisat els maleters dels vehicles que accedien a la zona marítima “per garantir la seguretat” de la prova esportiva.

Bote ha celebrat que l’estesa de tovalloles reivindicatives en forma de creu a la platja de Mataró per reivindicar la llibertat dels “presos polítics” s’hagi desenvolupat “sense enfrontaments rellevants”. Bote ha explicat que com que ha estat una activitat sense autorització municipal, la Policia Local ha aixecat una acta que ara l’organisme competent “gestionarà”. Amb tot, el batlle ha agraït a la ciutadania que hagin escoltat la crida que va fer la setmana passada al “seny, la convivència, el respecte i la pluralitat”. En aquest sentit, ha demanat que aquests valors es mantinguin en les properes hores i, sobretot, en les mobilitzacions convocades dissabte 2 de juny a favor de la unitat d’Espanya i l’organitzada pel CDR de Mataró.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Marta Pujol
Alcaldessa de la Roca del Vallès (Junts)

“Vaig dir que buscaria solucions i això intento fer”

La Roca del Vallès
Xavier Guitart
Alcalde de Camprodon (Tots per Camprodon-PSC-CP)

“Som molt propers a tothom i no tenim un no per resposta”

Camprodon
Estats Units

Louisiana ordena penjar els Deu Manaments a les aules

Barcelona
País Basc

Imanol Pradales és investit lehendakari amb els vots del PNB i el PSE-EE

Barcelona
Corea del Nord

Putin es reserva el dret a subministrar armes a Pyongyang

Barcelona
Estat espanyol

La Moncloa acusa Ayuso de deslleialtat institucional per rebre Milei

Barcelona
Política

Rull es reuneix amb Puigdemont a Bèlgica

barcelona
Política

El Fons Català de Cooperació denúncia des de Lesbos la vulneració dels drets dels refugiats

Lesbos
judicial

El jutge García-Castellón avança la jubilació al setembre

barcelona