Política

Els vídeos que el tribunal no deixa reproduir, protagonistes de les enganxades entre Marchena i els advocats

El president de la sala que jutja l’1-O renya Jordi Pina per insistir a un testimoni en base al que veu en una gravació

El magistrat talla l’interrogatori de Van den Eynde al mateix agent després que demanés exhibir “un arxiu molt concret”

Els vídeos que el tribunal que jutja l’1-O no deixa reproduir durant els interrogatoris als testimonis han estat protagonistes de diverses enganxades entre el president de la sala, Manuel Marchena, i alguns dels lletrats.

Ha passat aquest dijous a la tarda quan l’advocat de Jordi Sànchez, Josep Rull i Jordi Turull, Jordi Pina, interrogava un agent de la Guàrdia Civil que assegurava que no van llançar ningú a terra a la intervenció que van a Vilalba Sasserra (Vallès Oriental). “Pot ser van caure davant la nostra presència, però no vam llançar ningú a terra”, ha explicat l’agent U93494I. “Cap dels meus components colpeja cap ciutadà que estigués en actitud pacífica”, ha dit el testimoni.

Pina ha insistit i li ha dit que estava veient les imatges. Això ha provocat la interrupció contundent de Marchena. “El que podem fer és que testifiqui vostè en lloc del testimoni, això no és seriós”, l’ha renyat el president.

El magistrat li ha retret que, tot i que normalment “es comporta com un advocat seriós” considerava que aquesta vegada no ho estava fent. Pina ha volgut justificar la seva petició però Marchena no li ho ha permès perquè, segons ell, “encara agreujarà la seva actitud”.

Més endavant li ha tornat a cridar l’atenció quan l’advocat interrompia les explicacions del testimoni sobre l’ús de la porra, al·legant que ja coneixia el protocol perquè durant molts anys havia defensat cossos policials. “Deixi al testimoni acabar i després parla de la seva experiència”, ha ironitzat Marchena.

Advertència a Van den Eynde

L’interrogatori d’aquest guàrdia civil ha provocat una altra enganxada amb les defenses. Al final de la declaració, l’advocat d’Oriol Junqueras i Raül Romeva, Andreu van den Eynde, ha pres la paraula per demanar l’exhibició “molt concreta d’un arxiu”, però Marchena l’ha tallat en sec. “No és el moment, estem a l’interrogatori, si us plau no entri en debat amb mi”, l’ha advertit. El president del tribunal ha acomiadat el testimoni, moment en què Van den Eynde ha tornat a demanar la paraula, però Marchena no li ha donat.

El lletrat de Junqueras i Romeva ha formulat protesta.

Canvi de tàctica

En canvi, en els interrogatoris per part de la defensa de Cuixart –que aquest dijous a la tarda ha fet Benet Salellas– s’ha fet constar al final de tot la voluntat d’exhibir uns documents i ha indicat al tribunal la ruta on trobar-los. Aquesta estratègia que no ha provocat les queixes de Marchena.

Durant tota la fase testifical, el tribunal ha decidit no exhibir cap vídeo aportat ni per defenses ni per acusacions i ha afirmat que es veuran tots durant la fase documental.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

guerra a europa

Rússia colpeja la infraestructura energètica ucraïnesa

barcelona
guerra a europa

Un avió de combat rus s’estavella prop de Sebastòpol, a Crimea

barcelona
POLÍTICA

Jaume Veray serà el candidat del PP per Girona

GIRONA
sud-àfrica

La comissió electoral exclou l’expresident Zuma de la cursa electoral

barcelona
portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió