Política

Itàlia

Berlusconi tenia “esclaves sexuals” a les seves festes, segons la fiscalia

La fiscal adjunta al procés ‘Ruby Ter’ afirma que en aquestes celebracions s’hi exercia una “horrible violència contra les dones”

L’ex-primer ministre italià, de 85 anys, no ha assistit a les vistes del judici per problemes de salut

L’ex-primer ministre italià Silvio Berlusconi, de 85 anys, tenia “esclaves sexuals” a les festes que organitzava a les seves residències amb dones joves, ha assegurat aquest dimecres la fiscalia de Milà al judici contra el veterà polític per l’acusació de suborns a testimonis en l’anomenat cas Ruby Ter.

“El primer ministre en el càrrec acostumava animar sistemàticament les seves vetllades rebent a casa seva a grups d’odalisques, esclaves sexuals a sou”, ha explicat la fiscal adjunta Tiziana Siciliano al seu escrit d’acusació, en el qual ha considerat que “aquests fets ja han passat a la història, independentment de les nostres valoracions”.

Sicliano, que ha acusar a Berlusconi del “pagament de testimonis”, ha assegurar que les joves “l’entretenien, passaven part de la nit amb ell”, uns fets que “han cristal·litzat com un fet històric: l’activitat d’un consolidat sistema de prostitució”.

El procés Ruby Ter, que busca determinar si el magnat va subornar els testimonis d’altres processos perquè mentissin sobre el que passava a les seves festes, l’instrueix el Tribunal de Milà però, a causa de les seves àmplies competències, s’ha desglossat en diferents branques a Torí, Pescara, Treviso, Monza i Siena. En aquest últim, el tribunal va absoldre l’octubre passat Berlusconi i el pianista de les seves festes, Danilo Mariani, en considerar que no estava provat que subornés el músic perquè no atestés en contra seva.

La fiscal ha assenyalat que a les residències de Berlusconi hi “passava una cosa moralment qüestionable, medieval, increïble”, una “horrible violència contra les dones” que en l’actualitat es “veu amb repugnància”. Siciliano ha esmentat a Emilio Fede, periodista de Mediaset, el grup audiovisual propietat de la família del magnat, com la persona que “oferia” les noies al “soldà” per “completar l’harem”.

L’antic primer ministre era un home “que podia tenir el món als seus peus, que anava amb amistats com la de [president rus, Valdimir] Putin, que ara està posant al món de genolls”, però ara “és un ancià, un malalt”, ha afegit Siciliano.

El 2015 Berlusconi va ser absolt pel Tribunal Suprem italià en el cas Ruby, sobrenom de la jove marroquina Karima el Mahroug, amb qui el polític va mantenir relacions sexuals quan ella era menor d’edat. Després va afrontar el Ruby bis, un procés en el qual van ser condemnats alguns dels seus col·laboradors: Fede, el representant d’artistes Lele Mora i la política i actriu Nicole Minetti, per inducció a la prostitució i proxenetisme.

El tres vegades primer ministre, que va superar la Covid-19 el 2020 i ha estat hospitalitzat en diferents ocasions en els últims mesos per diverses patologies, algunes cardíaques, no ha acudit a les vistes del judici al·legant problemes de salut.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

La candidatura encapçalada per Albiach es dirà Comuns Sumar

barcelona
guerra a gaza

Desenes de morts per un bombardeig israelià a Síria

barcelona
societat

L’Audiencia Nacional cita les defenses de l’Operació Judes per dilluns de Pasqua

barcelona
guerra a europa

Rússia ataca amb drons i míssils la infraestructura energètica ucraïnesa

barcelona
guerra a europa

Un avió de combat rus s’estavella prop de Sebastòpol, a Crimea

barcelona
POLÍTICA

Jaume Veray serà el candidat del PP per Girona

GIRONA
sud-àfrica

La comissió electoral exclou l’expresident Zuma de la cursa electoral

barcelona
portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona