Política

Estat espanyol

Núñez Feijóo veu “possible” l’acord sobre el CGPJ però el subordina a la voluntat del govern espanyol sobre els requisits

El president del PP insisteix que cal una reforma del sistema perquè els jutges puguin elegir el seu òrgan de govern

El líder popular insisteix que Espanya està “a la cua” de la recuperació a Europa i “suspèn” en l’execució dels fons de recuperació

El president del PP, Alberto Núñez Feijóo, ha afirmat aquest dijous que l’acord amb el govern espanyol per la renovació del Consell General del Poder Judicial (CGPJ) “és possible”, però ha puntualitzat que depèn de la voluntat de l’executiu de Pedro Sánchez d’establir uns requisits per als candidats que evitin que càrrecs públics i polítics puguin esdevenir vocals.

En declaracions des de Brussel·les, el líder popular ha insistit que el seu partit aposta per “despolititzar” el Poder Judicial, “avançar en la seva independència” i “canviar la legislació” perquè al pròxim CGPJ hi hagi més pes dels jutges en l’elecció dels membres del CGPJ”. Segons Núñez Feijóo, això és exactament el que reclama la Comissió Europea (CE) i el comissari de Justícia, Didier Reynders.

En aquest sentit, ha assegurat que la seva “posició” és “coneguda a Espanya i a Europa” i ha assegurat que compliran “les obligacions que vam assumir amb Reynders: intentar actualitzar el CGPJ i el Tribunal Constitucional (TC) de manera conjunta”. Ha afegit que també tenen el compromís d’“aprovar un conjunt de requisits per despolititzar els pròxims membres” dels dos òrgans judicials i perquè el Consell, un cop electe, “faci una proposta de modificació de la Llei Orgànica del CGPJ” perquè els seus 12 membres “siguin elegits per jutges i magistrats”.

Ha explicat que ara per ara el PP ha parlat amb el govern espanyol de “requisits” per als perfils dels membres del CGPJ, i un dels que cal aplicar és que no hagin estat càrrecs públics o polítics en els últims anys. “Jo no entraré en persones concretes perquè no hem parlat de noms concrets, i si arribem a l’acord qualsevol persona que formi part del CGPJ ha de complir els requisits”.

Si es compleixen aquestes condicions, ha dit, l’acord per al CGPJ “és possible”, ha conclòs.


Feijóo afirma que Espanya “suspèn” en l’execució dels fons europeus

Alberto Núñez Feijóo ha insistit aquest dijous que l’Estat espanyol està “a la cua” de la recuperació a Europa perquè no assolirà el PIB previ a la pandèmia fins a finals del 2022 o principis del 2023, i perquè duplica la taxa d’atur de la UE i té un dels dèficits públics més alts dels vint-i-set.

El popular ha fet aquestes manifestacions després d’entrevistar-se dimecres amb la presidenta de la Comissió Europea, Úrsula von der Leyen, i abans de participar en la cimera estatutària del PP europeu (PPE).

Núñez Feijóo ha reiterat que els pressupostos generals de l’Estat (PGE) es basen en un quadre macroeconòmic que “no subscriu” cap organisme espanyol o internacional, fet que posa en dubte “la solvència i estabilitat” dels comptes del govern espanyol.

També ha criticat que l’Estat només hagi executat “el 20%” dels fons europeus. “És decebedor per a les empreses, per a les comunitats autònomes i per a l’economia”. “L’Airef ha dit que l’impacte a l’economia dels fons europeus va ser zero el 2021, un 0,8% al 2022 i al 2023 serà un 2% del PIB”. “Comprendran que això suposa suspendre clarament en l’execució dels fons europeus”.

És per això que el PP proposa replantejar el repartiment de fons europeus a les comunitats autònomes i refer les convocatòries dels PERTE per a les empreses.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

guerra a europa

Un avió de combat rus s’estavella prop de Sebastòpol, a Crimea

barcelona
POLÍTICA

Jaume Veray serà el candidat del PP per Girona

GIRONA
sud-àfrica

La comissió electoral exclou l’expresident Zuma de la cursa electoral

barcelona
portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ exigeix a Israel que deixi d'impedir l'accés d'ajuda humanitària

barcelona