Política

Èric Bertran torna a YouTube

YouTube torna a esdevenir plataforma de difusió

L'èxit de la campanya El món ha de saber-ho, engegada el passat mes de setembre amb la intenció de difondre a nivell internacional el cas d'Èric Bertran ha fet que un grup d'internautes, aplegats sota el nom d'Exèrcit del Fènix, hagi decidit donar un nou impuls a la difusió del cas amb un objectiu molt clar, aconseguir que el vídeo del reportatge Èric i l'Exèrcit del Fènix sigui "el vídeo més comentat a YouTube". Actualment, el vídeo se situa en el desè lloc del rànquing general de comentaris, amb una xifra propera als 140.000, mentre que el número 1 en té uns 330.000.

El grup que promou la iniciativa s'ha fixat el repte d'aconseguir arribar al primer lloc abans "del dia 1 d'agost" en una campanya que comença aquest dilluns, 20 de maig. "Considerem que podem aconseguir arribar a ser el vídeo més comentat d'Internet", assegura un dels seus promotors, que ja compta com a èxit haver donat forma "a un extens catàleg de catalanitat". Tant és així que al llarg dels més d'un centenar de milers de comentaris s'ha parlat de política, s'ha recordat l'assassinat de Guillem Agulló, s'ha fet ressò del cas Franki i s'ha fet difusió de la situació actual de Catalunya.

Eric Bertrán va ser detingut per la Guàrdia Civil, en una espectacular actuació policial, sota l'acusació de terrorisme després d'enviar correus electrònics a diverses empreses exigint-los l'etiquetatge en català dels seus productes. Al setembre del 2007 una campanya va aconseguir situar la primera part de la versió subtitulada en anglès del reportatge Èric i l'Exèrcit del Fènix, dirigit per Xevi Mató, com un dels més vistos. Ara, un renovat Exèrcit del Fènix convida tothom a veure novament el vídeo i incloure comentaris.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.