Política

Trontolla el front català pel finançament

El front nacional pel finançament trontolla i José Luis Rodríguez Zapatero ja se n'ha adonat. Això és, almenys, el que ha advertit el secretari general d'ERC i portaveu republicà al Congrés, Joan Ridao, que aquest dimecres es va entrevistar amb el president del govern espanyol. "Zapatero no espera que la unitat duri, la considera efímera, i ens toca als partits catalans demostrar el contrari", ha anunciat Ridao.

Les declaracions del republicà s'han afegit al foc creuat que comença a haver-hi entre formacions a mesura que s'acosta el 9 d'agost. CiU ja ha dit que si en aquesta data no es presenta una proposta catalana pel finançament impulsada pel govern tripartit, la federació presentarà la seva. I avui el diputat convergent Francesc Homs ha alertat que comença a veure indicis d'un "canvi d'actitud" del PSC, tot i que encara li queda "esperança" per l'actitud ferma d'Antoni Castells.

Aquest l'elogi no ha impedit que el conseller d'Economia hagi criticat CiU per la pressió de la federació sobre el tripartit. Amb l'argument que cal "anar tots junts davant el govern de Madrid", Castells ha demanat a Artur Mas que "resisteixi la temptació de pensar només en clau partidista" i ha recalcat que "no és el moment de fer-nos gols en pròpia porta" ni de "disparar" contra el govern de la Generalitat, ni tan sols des de l'oposició.

També Ridao ha anunciat que espera que CiU "no prengui iniciatives pel seu compte i que no tingui la temptació de tornar a esquerdar la unitat dels partits catalans", en referència al pacte d'Artur Mas amb Zapatero que va trencar el consens quan es negociava l'aprovació de l'Estatut al Congrés. Uns advertiments que Francesc Homs ha assegurat que "no s'entenen".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
educació

L’alumnat català de 15 anys, per sota la mitjana estatal en pensament creatiu

barcelona

Som-hi-ERC denuncia que s’elimina l’oferta de cursos d’accés a la Universitat

santa coloma de farners
Unió Europea

L’Eurostat confirma l’augment de la inflació a la zona euro fins al 2,6% al maig

Barcelona
política

La Mesa explora si pot actuar contra les despeses de Vox al Parlament

barcelona
política

El PSC i ERC obren les negociacions per la investidura

barcelona
judicial

El TC admet el recurs del PP contra el vot delegat de Puigdemont i Puig

barcelona
judicial

Puigdemont declara en una comissaria de París per la causa del Tsunami

barcelona
Corea

Corea del Sud dispara trets d’avís a soldats del Nord que han creuat la divisòria

Barcelona
Unió Europeu

Acaba sense acord la cimera per renovar els alts càrrecs comunitaris

Barcelona