Política

Carod acusa l'executiu espanyol de "fer la pinça al govern aliant-se" amb CiU

El president d'ERC, Josep-Lluís Carod-Rovira, ha manifestat aquest dissabte que "sovint fa l'efecte que el govern espanyol fa la pinça al govern de Catalunya aliant-se amb l'oposició a l'executiu català". Carod-Rovira ha fet aquestes declaracions després de manifestar que "el problema de la sequera és greu" i un dia després que la vicepresidenta, María Teresa Fernández de la Vega, manifestés de nou el seu rebuig al transvasament del Segre.

En aquest context, ha assegurat que l'executiu espanyol ja va pactar amb CiU a la Moncloa "per carregar-se l'Estatut del 30 de setembre [de 2005]" aprovat al Parlament català. En la seva última intervenció en un consell nacional d'ERC com a president del partit, el vicepresident del govern català ha advertit que no vol "més deslleialtats sinó solucions" per part del govern espanyol.

Per Carod, el govern espanyol té "els recursos i el poder polític" per trobar solucions al problema. "Prou de crítiques i deslleialtats", ha remarcat, alhora que ha reclamat a l'executiu que "paguin", ja que tenen els recursos dels catalans, i "que posin fi a la pinça permanent que fan al govern" català.

En centrar-se en el conflicte de la sequera, Carod ha passat de puntetes sobre la crisi interna del seu partit, almenys en el discurs que ha fet a porta oberta. El consell nacional d'avui ha d'intentar trobar una sortida al desacord que hi ha entre els quatre sectors d'ERC sobre el reglament que ha de regir les eleccions internes del partit i el congrés del mes de juny. L'encara president de la formació, que no es torna a presentar per al càrrec i ha triat Ernest Benach com a candidat del seu sector, s'ha limitat a recordar als consellers reunits que cal reformar "les estructutes internes" i que "sobretot cal recuperar la il·lusió".

La divisió a ERC, s'ha tornat a evidenciar, però, en el posicionament que Carod ha defensat avui en relació al projecte de transvasament del Segre. Ahir, el portaveu dels republicans al Congrés, Joan Ridao, es va alinear amb la desautorització de De la Vega contra el transvasament. Segons Ridao, la mesura proposada per la conselleria de Medi Ambient és “tècnicament inviable”. “Nosaltres tenim una posició molt clara: No veiem gens clar el transvasament”, va insistir.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Els candidats voten fent crida a la participació amb alguns laments pel col·lapse a Rodalies

BARCELONA
política

En marxa la jornada electoral del 12M amb més de 2.500 col·legis per anar a votar

barcelona
caucas

Nova massiva protesta contra la llei “d’influència estrangera” a Geòrgia

barcelona

Els colons avancen a l’ombra de Gaza

Beirut

Catalunya, davant una nova cruïlla

Barcelona

Quinze opcions i sense mascareta

Girona
POLÍTICA

El periple del vot exterior

Barcelona
POLÍTICA

El sufragi no és universal

BARCELONA
Guerra a Gaza

Troben vuitanta cossos enterrats a tres fosses a l’hospital Al-Shifa

Barcelona