Societat

Municipis de Lleida busquen una alternativa al transvasament del Segre

Sequera

El president de la Diputació de Lleida, el republicà Jaume Gilabert, es reunirà avui amb els presidents dels consells comarcals i els alcaldes de les capitals de comarca de la demarcació per intentar definir una posició conjunta davant el possible transvasament del Segre a Barcelona i buscar alguna proposta alternativa.
Els diferents ajuntaments i consells comarcals de Lleida pretenen aconseguir en aquesta trobada, que se celebrarà a les 17.00 hores a la seu de la Diputació, una proposta consensuada alternativa a la captació d'aigua del Segre, de la mateixa manera que ja van fer en reclamar el tercer carril del túnel de Viella.

L'objectiu dels assistents, segons han indicat a Efe fonts de la Diputació, és fer entrega d'aquesta declaració conjunta al conseller de Medi Ambient, Francesc Baltasar, que està previst que se sumi a la reunió cap a les 18.30 hores.

Reunió amb CiU
Baltasar es reunirà prèviament a Barcelona amb els dirigents de CiU Oriol Pujol i Ramon Espadaler per abordar les possibles solucions davant la sequera que viu Catalunya, entre les quals el controvertit transvasament del riu Segre al Llobregat planejat per aquest departament.

Conversa amb Narbona
El conseller, a més, es posarà avui en contacte telefònic amb la ministra de Medi Ambient, Cristina Narbona, per abordar la polèmica sorgida sobre la sequera a Catalunya, després que la vicepresidenta María Teresa Fernández de la Vega anunciés divendres passat que el govern no autoritzarà el transvasament del Segre a Barcelona.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Regne Unit

Detenen dues veteranes activistes per atacar la Carta Magna

Barcelona
Afganistan

Les inundacions a Baghlan deixen uns 300 morts

Barcelona
SOCIETAT

Neixen polls de falcó pelegrí al Port de Tarragona, el segon cop en deu anys

TARRAGONA
MEDI AMBIENT

Primera instal·lació fotovoltaica amb doble orientació est-oest a la UdL

LLEIDA
SOCIETAT

La Transéquia genera un impacte econòmic al Bages de 300.000 euros

MANRESA

Mor el conductor d’un cotxe en un xoc frontal amb un autocar

SALDES
MEDI AMBIENT

Tarragona, distingida com a municipi compromès amb la biodiversitat marina

TARRAGONA

Foc forestal a Batea que s’estén cap a l’Aragó

BATEA

Manresa reprèn les obres de rehabilitació de la Torre Lluvià

MANRESA