Societat

ERC demana que la captació del Segre sigui l'última opció

Sequera

L'executiva nacional d'ERC ha aprovat una resolució en la qual demana al govern que la captació de l'aigua del Segre cap a Barcelona es contempli "únicament" després d'estudiar altres alternatives i comprovar que no n'hi ha cap altra de possible i viable.
La portaveu d'ERC, Marina Llansana, ha explicat que diversos membres de l'Executiva han expressat les seves crítiques per la "poca fluïdesa comunicativa" de la conselleria de Medi Ambient i Habitatge, liderada per Francesc Baltasar, en relació al territori i als altres socis de govern.

Buscar alternatives
La direcció d'ERC ha aprovat un document en què el partit insisteix en la seva oposició a qualsevol transvasament, encara que Llansana ha matisat que els republicans també són conscients de que, davant una situació d'emergència, "l'obligació del govern és buscar solucions".

La resolució aprovada demana que es contemplin totes les opcions abans de fer una captació del Segre i que s'estudiïn porjectes alternatius.

Solució provisional
Llansana ha remarcat que ERC exigeix, en cas de que finalment es porti a terme la cessió d'aigua, "garanties" de que aquesta solució sigui "provisional i transitòria".

La direcció republicana ha acordat també la necessitat d'un Pacte Nacional de l'Aigua per programar el consum a les pròximes dècades i una Mesa Nacional de l'Aigua, amb representació de tots els grups parlamentaris, ens locals i comarcals, regants i tècnics.

Crítiques a De la Vega
Llansana també ha criticat María Tersa Fernández de la Vega perquè va rebutjar el transvasament sense proposar cap solució alternativa.

Per això ha demanat al govern de Zapatero que destini els recursos necessaris i assumeixi, si cal, les indemnitzacions als agricultors.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.