Política

Dos morts i desenes de ferits en els enfrontaments entre tibetans i la policia xinesa

Tibet

Les protestes tibetanes contra la Xina a Lhasa podrien haver passat de les manifestacions pacífiques a la violència, segons informa l'agència oficial Xinhua, que indica que diversos establiments han estat incendiats, així com també diversos vehicles. El Dalai-lama s'ha mostrat "profundament preocupat" per la situació i demana al govern de Pequín que deixi d'utilitzar la força i opti pel diàleg. El govern tibetà a l'exili ha demanat la mediació de la "comunitat internacional".

Segons l'emissora Radio Free Asia, els enfrontaments haurien causat almenys dos morts. Es tractaria de manifestants que han estat abatuts per trets de la policia xinesa.
Un portaveu de l'Administració Central Tibetana, amb seu al nord de l'Índia, Thupten Samphel, ha instat les autoritats xineses a prendre una postura "moderada" a l'hora d'afrontar les protestes i ha denunciat el llançament de gasos lacrimògens per part de la Policia xinesa.

Nombrosos monjos tibetans es manifesten des de dilluns a la capital del Tibet en protesta pel ferri control que manté Pequín sobre aquest territori i commemorar la batalla perduda contra la Xina, que va comportar l'exili del Dalai-lama el 1959. Ahir, l'emissora Radio Free Asia va informar que dos monjos es trobaven en estat crític després d'intentar suïcidar-se tallant-se les venes durant les protestes.

L'ambaixada nord-americana ha enviat un correu electrònic als seus ciutadans a Lhasa demanant que abandonin immediatament la ciutat, ha explicat una resident dels Estats Units a Pequín.

L'ambaixada ha emès l'advertiment després que turistes nord-americans a Lhasa informessin de tirotejos als carrers de la ciutat.

La Xina acusa el Dalai Lama
Mentrestant, el govern xinès ha extremat la censura que aplica als mitjans estrangers, que afecta especialment les televisions, que no poden transmetre imatges sobre la situació al Tibet.

A més, les autoritats xineses al Tibet han acusat el Dalai Lama d'estar al darrere de les manifestacions de protesta. "El govern de la Regió Autònoma del Tibet té prou evidències per demostrar que els recents sabotatges a Lhasa han estat organitzats, premeditats i dirigits per agents del Dalai" ha assenyalat l'agència de notícies Xinhua.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
judicial

La fiscalia demana al Suprem que amnistiï Torrent i tres membres més de la Mesa del Parlament

barcelona
Vanesa Peiró i Royan
Alcaldessa de Mont-ras (JxCat)

“Hem hagut d’apujar taxes després de deu anys”

Mont-ras

Les contradiccions dels laboristes britànics

Londres
política

Sánchez exigeix al Suprem l’aplicació de l’amnistia i Feijóo imputa parcialitat al TC

madrid
política

L’Eurocambra exclou de moment Comín ignorant, com la JEC, la jurisprudència

barcelona
estats units

Kamala Harris superaria Biden en un hipotètic duel electoral contra Trump

barcelona
estats units

L’exalcalde de Nova York Rudy Giuliani queda inhabilitat com a advocat

barcelona
ESTAT FRANCÈS

L’esquerra i Macron retiren més de 200 candidats per frenar Le Pen

BARCELONA

Els policies investigats per càrregues de l’1-O ja demanen l’amnistia

GIRONA