Política

La Xina insisteix que qualsevol intent de secessió del Tibet està condemnat al fracàs

Tibet

Els intents independentistes del Tibet no triomfaran. Aquest ha estat el principal missatge llançat avui pel govern xinès a través del governador del Tibet, Qiangba Puncog, que també ha insistit que no és veritat que es disparessin trets durant els disturbis, davant dels testimonis que asseguren el contrari, i que s'aplicarà una política de "tolerància zero" amb els insurgents.

El govern xinès, que ha utilitzat a cada moment el governador tibetà com a portaveu, ha anat desgranant avui dades escabroses del que, segons ell, està passant al Tibet.

Segons Qiangba Puncog, en les revoltes de divendres van morir tretze persones, tots ells civils. La majoria van morir en els incendis (300, segons la mateixa font) causats per les turbes furioses de tibetans, tot i que una de les víctimes, segons el governador, va ser ruixada amb gasolina i cremada viva.

Cap dels morts seria tibetà, al contrari del que asseguren fonts tibetanes a l'exili (que parlen de 80 morts tibetans), d'acord amb les explicacions de Qiangba Puncog, que també ha posat exemples de crueltat com el d'un policia apallissat i al qual els atacants van tallar part de les natges.

Tot i que les autoritats estan, això sí, a punt per iniciar la cadena de represàlies, després que ahir a la nit va vèncer l'hora límit perquè els amotinats es lliuressin, Qiangba Puncog ja ha declarat que els manifestants seran tractats amb duresa; aquells que mostrin penediment i delatin els seus conciutadans, rebran un tracte més indulgent, tot i que el governador no ha entrat en detalls.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

L’ANC, en contra del suport a Illa

barcelona
judicial

La fiscalia demana al Suprem que amnistiï Torrent i tres membres més de la Mesa del Parlament

barcelona
Vanesa Peiró i Royan
Alcaldessa de Mont-ras (JxCat)

“Hem hagut d’apujar taxes després de deu anys”

Mont-ras

Les contradiccions dels laboristes britànics

Londres
política

Sánchez exigeix al Suprem l’aplicació de l’amnistia i Feijóo imputa parcialitat al TC

madrid
política

L’Eurocambra exclou de moment Comín ignorant, com la JEC, la jurisprudència

barcelona
estats units

Kamala Harris superaria Biden en un hipotètic duel electoral contra Trump

barcelona
estats units

L’exalcalde de Nova York Rudy Giuliani queda inhabilitat com a advocat

barcelona
ESTAT FRANCÈS

L’esquerra i Macron retiren més de 200 candidats per frenar Le Pen

BARCELONA