Política

ÀSIA

El G7 adverteix la Xina per les seves maniobres militars i li demana responsabilitat a Taiwan

Els ministres d’Afers Estrangers del grup fan una crida a una “resolució pacífica de les desavinences a l’estret” i expressen el seu suport a la participació autònoma de l’illa en organismes internacionals

Es mostren a punt “per construir relacions constructives i estables” amb Pequín mitjançant el diàleg però també preocupats per les denúncies de violacions i abusos dels drets humans al gegant asiàtic i per “l’erosió dels drets i llibertats autònoms de Hong Kong”

Els ministres d’Afers Estrangers del G7 han advertit aquest dimarts la Xina per les seves maniobres militars i pretensions expansionistes a l’Àsia-Pacífic i li han demanat actuar de forma “responsable” per tornar l’estabilitat al voltant de Taiwan. “Ens oposem vehementment a qualsevol intent unilateral de canviar l’ statu quo per la força o per coacció. No hi ha cap base legal per a les reclamacions expansionistes marítimes de la Xina al mar de la Xina Meridional i ens oposem a les activitats de militarització de La Xina a la regió”, han assenyalat, segons Efe, els ministres en la seva declaració conjunta al final de la seva reunió avui dimarts a la ciutat japonesa de Karuizawa.

Els cancellers també s’han referit a l’augment de la tensió i la realització de maniobres per part de Pequín al voltant de Taiwan i han insistit novament en “la importància de la pau i l’estabilitat a l’estret de Taiwan”. L’estabilitat al voltant de Taipei “és un element indispensable en la seguretat i prosperitat de la comunitat internacional i fem una crida a una resolució pacífica de les desavinences a l’estret”, afegeix la declaració, que també expressa el suport del grup a la participació autònoma de Taiwan en organismes internacionals. “Reiterem la nostra crida a la Xina perquè actuï com un membre responsable de la comunitat internacional”, han coincidit els màxims representants de la diplomàcia del G7 —el Japó, Alemanya, el Canadà, l’Estat francès, Itàlia, el Regne Unit i els EUA, juntament amb la UE, que també ha participat en les reunions— , que reconeixen la importància de “comprometre’s amb franquesa” amb la Xina, però també d’“expressar amb franquesa” les seves preocupacions directament al país.

Els integrants del G7 s’han mostrat a punt “per construir relacions constructives i estables” amb Pequín mitjançant el diàleg per promoure una relació beneficiosa per a totes les parts però també preocupats per les denúncies de violacions i abusos dels drets humans a la Xina, així com per “l’erosió dels drets i llibertats autònoms de Hong Kong”, sobre els quals han demanat a Pequín actuar d’acord amb els tractats sino-britànics pertinents.

Per altra banda, uns 200 assessors militars nord-americans estan actualment estacionats en bases al llarg de Taiwan per “observar” i “oferir consultes sobre mètodes d’entrenament”, segons recull l’agència CNA, que cita fonts de les forces armades de l’illa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Estat espanyol

Feijóo diu que Sánchez fa una “operació de supervivència política”

Estat espanyol

La fiscalia demana arxivar el cas contra la dona de Pedro Sánchez

Barcelona
Estat Espanyol

Brussel·les considera la decisió de Sánchez un “afer intern” espanyol

Barcelona
política

Aragonès diu que no té sentit una qüestió de confiança i demana a Sánchez que “planti cara” a la ultradreta

barcelona

Manos Limpias admet que la denúncia es basa en retalls de premsa

Barcelona
política

Illa diu que respecta el “parèntesi” de Sánchez i crida els socialistes a la “resistència”

barcelona
política

Jordi Pujol : “Ara toca Junts, votaré Puigdemont”

barcelona
Marc Sanabria
Cap de l’oposició a Palau-solità i Plegamans i portaveu del PSC

“La biblioteca era la punta de llança de la renovació”

Palau-solità i Plegamans
política

El govern va renovar al febrer les condicions per al Hard Rock

barcelona