Política

conflicte bèl·lic a l’est d’europa

El líder de Rússia a Donetsk es presentarà a les eleccions al setembre

Pushilin s’ha mostrat convençut que la regió serà alliberada totalment per les tropes russes

El líder imposat per Rússia en l’autoproclamada república popular de Donetsk, Denís Puixilin, ha anunciat aquest dijous que es presentarà a les eleccions regionals i municipals que se celebraran al setembre en tota Rússia, també en les annexionades províncies ucraïneses. “Sí, he pres aquesta decisió”, ha dit qui dirigeix aquesta república de l’est d’Ucraïna des de 2018, en declaracions a la televisió pública regionals.

Puixilin va ser nomenat governador interí de la regió ucraïnesa quan el president rus, Vladímir Putin, va signar el setembre de 2022 l’annexió de les autoproclamades repúbliques populars de Donetsk i Lugansk, i de les regions de Kherson i Zaporíjia. “És la meva responsabilitat, però no sols des de 2018, sinó des de 2014”, ha explicat, en al·lusió a la revolta armada prorussa que va esclatar en el Donbass després del derrocament a Kíiv del president prorús, Víktor Ianukòvitx.

Els quatre governadors prorussos dels territoris ocupats podran presentar les seves candidatures en els comicis que se celebraran el 10 de setembre, segons ha avançat la Comissió Electoral Central (CEC) de Rússia.

Després de celebrar referèndums per a l’annexió dels quatre territoris ocupats per Rússia, que Ucraïna i Occident van considerar il·legals, Rússia vol legitimar l’annexió de les regions ucraïneses amb l’elecció dels seus governadors.

Putin ha assegurat que, malgrat la campanya militar a Ucraïna, Rússia celebrarà al setembre eleccions regionals i el març de 2024 presidencials.

Puixilin, sancionat per la Unió Europea i els Estats Units, s’ha mostrat convençut que la regió serà alliberada totalment, encara que les tropes russes controlen fins ara poc més de la meitat del territori de Donetsk.

De fet, després de més de nou mesos de combats els militars i mercenaris russos encara no han pogut conquistar el bastió de Bakhmut.

A més, Puixilin ha assegurat que Kíiv llançarà “tard o d’hora” la seva contraofensiva, però el ministeri de Defensa rus està preparat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

L’Església Metodista autoritza que hi hagi clergues homosexuals

barcelona

Vergés (Junts): “Hem vingut a gestionar tots els temes”

olot
escòcia

L’SNP supera una moció de censura al Parlament

barcelona
política

Puigdemont reprèn la campanya entrant en el cos a cos amb els socialistes

barcelona

ERC reivindica l’atur més baix dels últims 15 anys

girona
xina

Pequín controlarà per llei la informació de les xarxes socials

barcelona
JUDICIAL

Villarejo, citat a declarar com a investigat per l’Operació Catalunya

barcelona
regne unit

Detenen els primers immigrants que s’enviaran a Ruanda

barcelona
Política

Sánchez reapareix a la Fira d’Abril en plena campanya del 12-M

barcelona