Política

EUROPA

Gran cop contra la ’Ndraghetta, la màfia calabresa

108 persones han estat detingudes a Itàlia, 24 a Bèlgica, 6 a Alemanya i 23 ordres d’arrest més s’han emès a diversos països europeus, inclòs l’Estat espanyol, en una operació, la més gran i més important a nivell europeu, que ha requerit tres anys d’investigació

Una operació europea en la qual han participat Itàlia, Alemanya, Bèlgica, Portugal i l’Estat espanyol ha permès fer el que es considera el cop més important contra la ’Ndraghetta, la màfia calabresa —la més poderosa i rica d’Itàlia, que controla la major part del flux de cocaïna a Europa i que es creu que opera en més de 40 països—, i la seva important xarxa de narcotràfic des de Sud-amèrica, així com el tràfic d’armes cap a formacions paramilitars a Colòmbia, segons informa Efe. 108 persones han estat detingudes a Itàlia, 24 a Bèlgica, 6 a Alemanya i 23 ordres d’arrest més s’han emès a diversos països europeus, inclòs l’Estat espanyol, segons ha explicat el representant a Itàlia de l’Eurojust, Filippo Spiezia, que ha definit l’operació, batejada amb el nom d’‘Eureka’ i que ha requerit tres anys d’investigació, com la més gran i més important a nivell europeu.

Per la seva banda, l’Europol ha informat en un comunicat que a l’operació internacional hi han participat forces de l’ordre de Bèlgica, Alemanya, Itàlia, l’Estat francès, Portugal, Eslovènia, l’Estat espanyol, Romania, el Brasil i Panamà, amb més de 2.770 agents implicats.

Els sospitosos estan acusats d’associació mafiosa, tràfic internacional d’estupefaents amb l’agreujant de transnacionalitat i grans quantitats, tràfic d’armes —incloses de guerra—, blanqueig de capitals i hi estan implicades les famílies de la N’draghetta Nirta- Strangio i Morabito.

El fiscal Giovanni Melillo, que dirigeix la direcció Nacional Antimàfia, ha explicat que també s’han pogut desmantellar algunes organitzacions criminals transnacionals especialitzades en l’enviament de diners d’un país a un altre i gestionada per ciutadans xinesos, així com l’enviament de armes de guerra des de països de l’exUnió Soviètica a formacions paramilitars a Colòmbia i al Pakistan.

Durant la investigació també s’ha pogut comptabilitzar el trànsit de fins a 280 quilos d’heroïna i 100 de cocaïna procedents de Sud-amèrica, concretament de Colòmbia, i també connexions amb el càrtel del Golf mexicà. També s’ha pogut documentar un moviment de diners de fins a 22,3 milions d’euros que passava per Panamà, Colòmbia, el Brasil, l’Equador, Bèlgica i els Països Baixos, diners que, en part, es reinvertien en la compra de cotxes i articles de luxe, a més d’utilitzar-se per crear i finançar activitats empresarials a l’Estat francès, Portugal i Alemanya, on també es blanquejaven aprofitant les activitats de rentat de cotxes. A tot Europa han confiscat béns i béns immobles per un valor de 25 milions d’euros.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

REGNE UNIT

Londres rebutja la proposta de Brussel·les per a la mobilitat dels joves

BARCELONA

Duel contingut entre Israel i l’Iran

BARCELONA

No i no

Banyoles
LA CRÒNICA

Memòria democràtica a Castell i Platja d’Aro

País basc

La campanya es tanca amb el PNB i EH Bildu disputant-se l’hegemonia

Barcelona
política

Viñas afirma que ERC no abandona un govern “a les primeres de canvi”

llagostera
Pròxim Orient

Almenys cinc morts en una batuda israeliana a Cisjordània

Barcelona
Política

El jutge obre una línia d’investigació secreta per l’espionatge d’Aragonès amb Pegasus

barcelona
Guerra a europa

L’OTAN es compromet a enviar més defenses aèries a Ucraïna

barcelona