Política

guerra a ucraïna

Zelenski agraeix a Alemanya el seu suport en una visita Berlín

El viatge del president ucraïnès té lloc després de l’anunci del govern alemany d’un paquet d’ajuda militar de 2.700 milions d’euros

Reclama a Scholz una “coalició internacional” per subministrar avions de combat a Kíiv

El president ucraïnès, Volodímir Zelenski, ha agraït aquset diumenge a Alemanya el seu suport durant una visita a Berlín, la primera des de l’inici de la invasió russa al seu país. La visita de Zelenski a la capital alemanya, procedent d’Itàlia i el Vaticà, és produeix l’endemà que el govern alemany hagués aprovat un paquet d’ajudat militar a Kíiv per valor de 2.700 milions d’euros. Es tracta d’un nou paquet d’ajut que inclou, entre altre equipament, sistemes de defensa aèria, vehicles blindats de combat i artilleria.

Després d’una reunió d’una hora amb el president alemany, Frank-Walter Steinmeier, el mandatari ucraïnès s’ha trobat amb el canceller Olaf Scholz, informa Efe. Acabada la trobada han celebrat una roda de premsa conjunta, durant la qual Zelenski ha agraït a Alemanya la seva ajuda i ha dit que el seu país està “gairebé llest” pel triomf, en al·lusió a la contraofensiva amb la qual Kíiv vol recuperar el territori ocupat per Rússia. El líder ucraïnès ha negat que aquesta acció militar tingui com objectiu atacar territori rus.

Viatge a París

La visita a Berlín de Zelenski s’emmarca en una minigira europea per buscar suport militar que també incloure París, on aquest diumenge al vespre mantindrà un sopar de treball amb el president Emmanuel Macron, segons ha anunciat la presidència francesa.

El mandatari ucraïnès busca suport entre els seus socis europeus per una coalició internacional que subministri avions de combat moderns a Ucraïna per posar fi a la supremacia russa a l’espai aeri. De fet, en la roda de premsa a Berlín, Zelenski ha demanat a Scholz que doni suport a la coalició, explica Efe. El canceller ha esquivat el tema i ha defensat que tot i que Kíiv està preparada per la pau, això no pot traduir-se en “congelar el conflicte i acceptar la pau dictada per Rússia”. També ha dit, segons Efe, que “Rússia ha de retirar les tropes, res pot funcionar sense aquesta circumstància”, afegint que donarà suport a Kíiv “mentre sigui necessari”.

Premi Carlemany

Seguidament, els dos dirigents s’han traslladat a la ciutat alemanya d’Aquisgrà, on les autoritats de la UE i de la principal potència econòmica europea han entregat a Zelenski el Premi Carlemany per la defensa dels valors europeus i que en aquesta edició li ha estat concedit a ell i al poble ucraïnès.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

12 DE MAIG

El ‘presidente’ és Pedro

Sant Boi de Llobregat

Més mobilitat ferroviària

Girona

Estudiants desencantats

LA BISBAL D’EMPORDÀ

Cañigueral defensa l’impuls del contingut audiovisual en català per als infants

LA BISBAL D’EMPORDÀ
israel

L’Exèrcit israelià nomena el substitut del cap dels serveis d'Intel·ligència

barcelona
GIRONA

Ernest Urtasun: “Salvador Illa no està preparat per governar”

GIRONA
escòcia

John Swinney es perfila com a nou líder de l’SNP amb la retirada de Kate Forbes

barcelona
estats Units

Biden trenca el seu silenci sobre les protestes universitàries contra la guerra a Gaza

barcelona
suïssa

Activistes propalestins ocupen un hall en la Universitat de Lausana

barcelona