Política

CONFLICTE BÈL·LIC A L’EST D’EUROPA

Visita sorpresa de Zelenski al Regne Unit

El president ucraïnès i el primer ministre britànic, Rishi Sunak, han parlat sobre una “coalició de jets” i dels acords de seguretat “a llarg termini” dels països aliats per garantir que Ucraïna “es pugui defensar”, segons han explicat després de la trobada

El president ucraïnès, Volodímir Zelenski, s’ha reunit aquest dilluns amb el primer ministre britànic Rishi Sunak en una visita sorpresa que ha tingut lloc a la residència de camp del mandatari britànic de Chequers, als afores de Londres. Després de la trobada, Zelenski ha afirmat que han parlat d’“una coalició de jets”, un tema molt important per a Ucraïna “perquè no podem controlar el cel”, ha dit, però que han de “treballar una mica més”, mentre que Sunak ha destacat que han parlat dels acords de seguretat “a llarg termini” dels països aliats per garantir que Ucraïna “es pugui defensar i proporcionar una dissuasió efectiva contra les futures agressions russes”, segons informa el diari britànic The Guardian. “Serem una part clau de la coalició de països que ofereix aquest suport a Volodímir i a Ucraïna”, ha assegurat Sunak, que ha dit que el Regne Unit està preparat per ajudar a entrenar pilots ucraïnesos perquè utilitzin avions caça occidentals “relativament aviat” però ha alertat que “no és quelcom senzill”.

La trobada entre Sunak i Zelenski ha tingut lloc després que el Regne Unit es va convertir la setmana passada en el primer país a comprometre’s a enviar armament de llarg abast a Ucraïna i que Zelenski hagi viatjat en els últims dies a Roma, Berlín i París i s’hagi reunit amb el papa Francesc i amb els caps d’estat i de govern d’aquests països, que s’han compromès a continuar ajudant militarment Ucraïna i han promès nous paquets d’assistència en defensa.

Reunió amb Macron

Precisament aquest diumenge a la nit, després de la reunió entre el president francès, Emmanuel Macron, i l’ucraïnès, Volodímir Zelenski, es va anunciar que l’Estat francès formarà i equiparà diversos batallons ucraïnesos amb més carros de combat lleugers AMX 10C i vehicles blindats, com a part d’un augment de la seva ajuda militar a Kíiv que inclourà sistemes de defensa aèria i també es van demanar noves sancions contra Rússia i controlar millor les vies que té Moscou per esquivar les actuals sancions a través de tercers països.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

No i no

Banyoles
LA CRÒNICA

Memòria democràtica a Castell i Platja d’Aro

País basc

La campanya clou amb el PNB i EH Bildu disputant l’hegemonia

Barcelona
política

Viñas afirma que ERC no abandona un govern “a les primeres de canvi”

llagostera
Pròxim Orient

Almenys cinc morts en una batuda israeliana a Cisjordània

Barcelona
Política

El jutge obre una línia d’investigació secreta per l’espionatge d’Aragonès amb Pegasus

barcelona
Guerra a europa

L’OTAN es compromet a enviar més defenses aèries a Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Els EUA sancionen un activista ultra israelià aliat del ministre Ben Gvir

barcelona
GIRONA

Junts aposta per la “simplificació administrativa” amb una finestreta única

GIRONA