Política

CONFLICTE BÈL·LIC A L’EST D’EUROPA

Zelenski viatjarà a la cimera del G7 al Japó

El president ucraïnès participarà a la jornada de reunions de diumenge en una sessió dedicada a la guerra a Ucraïna

Tindria previst mantenir reunions bilaterals amb el president nord-americà, Joe Biden, i amb el primer ministre nipó, Fumio Kishida

El mandatari podria participar també virtualment a la trobada aquest divendres

El president ucraïnès, Volodímir Zelenski, viatjarà a la ciutat japonesa d’Hiroshima per participar a la cimera de líders del G7 que se celebra des d’aquest divendres i fins diumenge, segons ha confirmat el secretari del Consell de Seguretat i Defensa Nacional d’Ucraïna, Oleksiy Danilov i informa The Guardian. “Allà es decidiran coses molt importants i, per tant, la presència del nostre president és absolutament essencial per defensar els nostres interessos”, ha dit. El mandatari arribaria al Japó dissabte per participar a la jornada de reunions de diumenge en una sessió dedicada a la guerra a Ucraïna i tindria previst mantenir reunions bilaterals amb el president nord-americà, Joe Biden, i amb el primer ministre nipó, Fumio Kishida, segons informen mitjans japonesos citant fonts de l’executiu nipó. L’agència Associated Press apunta al fet que Zelenski podria participar també a la cimera virtualment aquest divendres per informar del camp de batalla.

Aquest serà el primer viatge del president ucraïnès a l’Àsia després de l’inici de la guerra a Ucraïna i té lloc després de la trobada que va mantenir el març passat al seu país amb el primer ministre japonès, que ocupa la presidència rotatòria del G7. El mandatari ucraïnès ha viatjat recentment a Itàlia, Alemanya i l’Estat francès, països membres del G7, per reunir-se amb els seus respectius líders.

L’assistència de Zelenski a la cimera del G7 a Hiroshima arriba en un moment en què Kíiv busca més ajut militar i el Grup dels Set buscar reforçar mesures de pressió sobre Moscou.

Per altra banda, els líders del G7 han fet aquest divendres una visita històrica al Museu i al Parc de la Pau d’Hiroshima, la primera ciutat a ser atacada amb una bomba atòmica, en un gest que vol enviar un missatge contra l’ús d’armes d’aquest tipus i davant la retòrica nuclear de Moscou després de la invasió d’Ucraïna.

També a l’Aràbia Saudita

El president ucraïnès ha anunciat aquest divendres que ha arribat a l’Aràbia Saudita, on comença la cimera anual de caps d’Estat de la Lliga Àrab, una visita que, segons ha dit en una piulada a Twitter, té l’objectiu de millorar “les relacions bilaterals i els llaços d’Ucraïna amb el món àrab”. “Presos polítics a Crimea i territoris temporalment ocupats (per Rússia), el retorn del nostre poble, la Fórmula de la Pau, la cooperació energètica. Aràbia Saudita juga un paper important i estem a punt per portar la nostra cooperació a un nou nivell”, ha afegit el mandatari. Zelenski encara no ha confirmat oficialment si assistirà a la cimera de la Lliga Àrab, tot i que fonts diplomàtiques han confirmat a Efe que el president ucraïnès té la intenció de participar-hi de forma presencial i oferir un discurs davant els mandataris àrabs, entre els quals hi haurà el president sirià Baixar al-Assad després que el seu país hagi estat readmès a aquest organisme després de dotze anys de suspensió per la repressió a les protestes populars del 2011. En la seva primera visita oficial a l’Orient Mitjà des de l’inici de la guerra a Ucraïna, Zelenski es reunirà amb “presidents i monarques” dels països membres de la Lliga àrab, com el príncep hereu saudita, Mohammed bin Salman, segons The Guardian.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

guerra a gaza

Turquia talla totes les relacions comercials amb Israel

barcelona
Àlex Neira
Alcalde de Sant Andreu de Llavaneres (PSC)

“Venia de fer de policia amb molts quilòmetres de carrer”

Sant Andreu de Llavaneres
12 DE MAIG

El ‘presidente’ és Pedro

Sant Boi de Llobregat

Més mobilitat ferroviària

Girona

Estudiants desencantats

LA BISBAL D’EMPORDÀ

Cañigueral defensa l’impuls del contingut audiovisual en català per als infants

LA BISBAL D’EMPORDÀ
israel

L’Exèrcit israelià nomena el substitut del cap dels serveis d'Intel·ligència

barcelona
GIRONA

Ernest Urtasun: “Salvador Illa no està preparat per governar”

GIRONA
escòcia

John Swinney es perfila com a nou líder de l’SNP amb la retirada de Kate Forbes

barcelona