Política

conflicte bèl·lic a l’est d’europa

Una explosió a Lugansk fereix el ministre de l’Interior imposat per Rússia

En l’atac va morir a més un home i tres guardaespatlles del ministre van resultar ferits

Ígor Kornet, ministre de l’Interior prorús de la regió de Lugansk, annexionada per Rússia el setembre passat, ha resultat ferit aquest dilluns a conseqüència d’una explosió en el centre de la capital provincial, en la qual ha mort a més un civil.

“Entre els ferits està el ministre de l’Interior, Ígor Kornet”, ha assenyalat l’agència russa Interfax. Segons TASS, que cita fonts policials, Kornet “està greument ferit”. “Ha estat un atemptat. Està en vigilància intensiva”, ha afegit l’agència. En l’atac va morir a més un home i tres guardaespatlles del ministre van resultar ferits, segons TASS.

Anteriorment, Leonid Pàssetxnik, dirigent interí de Lugansk imposat per Rússia, va informar en el seu canal de Telegram que en el centre de Lugansk, en hora punta, va tenir lloc una explosió que va deixar diversos ferits. Segons Pàssetxnik, es va tractar d’una bomba.

Per la seva banda, l’agència russa RIA Nóvosti va informar que l’explosió va tenir lloc en una barberia situada al costat dels estudis de televisió regionals i a mig quilòmetre de la Casa de Govern i el Consell Nacional.

Aquest dilluns, l’oficina de Lugansk en el “Centre Conjunt per al Control i la Coordinació de temes relacionats amb crims de guerra d’Ucraïna” va assegurar que les forces ucraïneses van llançar un atac contra la regió durant el matí amb dos míssils Storm Shadow, de fabricació britànic-francesa.

Moren dos civils ucraïnesos en un bombardeig rus contra un poble de Kupiansk

Dos civils han mort aquest dilluns en la localitat de Dvoritxna, en el districte de Kupiansk de la província ucraïnesa de Khàrkiv (nord-est), a conseqüència d’un bombardeig rus contra aquest poble de la primera línia del front, segons ha informat el cap de l’Administració Militar de la regió ucraïnesa, Oleg Syniegubov.

“L’enemic ha tornat a bombardejar el poble de la primera línia del front de Dvoritxna, en el districte de Kupiansk”, va escriure Syniegubov en el seu compte de Telegram. “Desafortunadament, hi ha víctimes entre la població civil”, va afegir.

Segons el cap militar, que va transmetre les seves condolences als familiars i amics de les víctimes, els dos morts són un home i una dona, tots dos de 65 anys.

Un altre civil de 52 anys ha estat hospitalitzat després de ser ferit per la metralla durant el bombardeig.

Dvoritxna es troba prop de la frontera amb Rússia i va ser ocupada per les forces de Moscou l’abril de 2022. El municipi va ser recuperat per les forces ucraïneses el setembre de l’any passat.

Les autoritats ucraïneses demanen als seus ciutadans que evacuïn les zones pròximes al capdavant, però milers d’habitants d’aquests pobles i ciutats es resisteixen a marxar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

regne unit

Cop dels laboristes a Sunak

barcelona
guerra a gaza

Turquia talla totes les relacions comercials amb Israel

barcelona
Àlex Neira
Alcalde de Sant Andreu de Llavaneres (PSC)

“Venia de fer de policia amb molts quilòmetres de carrer”

Sant Andreu de Llavaneres
12 DE MAIG

El ‘presidente’ és Pedro

Sant Boi de Llobregat

Més mobilitat ferroviària

Girona
política

Estudiants desencantats

LA BISBAL D’EMPORDÀ

Cañigueral defensa l’impuls del contingut audiovisual en català per als infants

LA BISBAL D’EMPORDÀ
israel

L’Exèrcit israelià nomena el substitut del cap dels serveis d'Intel·ligència

barcelona
GIRONA

Ernest Urtasun: “Salvador Illa no està preparat per governar”

GIRONA