Política

Bassa (ERC): “Votarem a favor de tot el que vagi bé a la ciutadania catalana fins arribar a la independència definitiva”

Subtítol

Subtítol

Esquerra Republicana ha omplert el passeig del Mar de Palamós en el primer acte de campanya electoral per les eleccions generals del 23 de juliol a la demarcació de Girona. La cap de llista d’Esquerra per Girona al Congrés, Montse Bassa, i el candidat dels republicans al Senat, Josep-Maria Terricabras, han estat acompanyats del número 1 i 2 de la candidatura per Barcelona, Gabriel Rufián i Teresa Jordà, i del president de la Generalitat, Pere Aragonès.

Jordà ha estat l’encarregada de presentar l’acte i ha fet una breu reflexió per iniciar-lo dient que “ara mateix el perill és extrem, no només perquè a una banda tenim el suposat progressisme, que és tot menys progressista, sinó que a l’altre tenim el neofranquisme. I per això aquestes eleccions van de moltes coses, de la nostra llengua, de la nostra cultura, de les nostres institucions, de l’escola catalana, dels drets civils i dels drets polítics que encara queden per conquerir. I Esquerra Republicana som els que defensem Catalunya davant d’aquesta conjuntura”.

Per la seva banda, la candidata gironina al Congrés, Montse Bassa, ha recordat el que han fet els republicans des de Madrid. “Aquests quatre anys, donant suport a les iniciatives anticovid hem salvat vides, empreses, teixit comercial i hem fet que la gent no patís tant. Hem aprovat pressupostos, malgrat que ens diguin que ho hem fet a canvi de res. A canvi de res? És un plaer poder arribar a casa i dir bona nit a la meva germana”.

Així mateix, Bassa ha manifestat que “gràcies a donar suport a uns pressupostos hem tingut fons europeus. Hem aconseguit la llei de l’habitatge, de l’eutanàsia, l’ingrés mínim, la pujada de pensions o derogar la llei Wert, una llei salvatge i retrògrada del PP”.

Finalment ha explicat que “a Madrid hem fet el que ens havíem compromès. Qualsevol llei que arriba ens plantegem una pregunta: hi ha invasió de competències? Si n’hi ha, esmena a la totalitat i fora, Esquerra som qui més n’ha presentat aquesta legislatura. I si votem les lleis de l’Estat espanyol, ho fem no pensant en el bé d’Espanya, sinó pensant en la millora dels catalans i catalanes. I votarem a favor de tot el que vagi bé a la ciutadania catalana fins arribar a la independència definitiva”.

Per la seva banda, el candidat republicà al Senat, Josep-Maria Terricabras, ha recorregut a una classe magistral de filosofia contraposant el principi de realitat i de desig. Terricabras ha conclòs afirmant que “el nostre objectiu no és fer feliços als de Madrid, sinó la defensa de Catalunya en el grau que podem i tant com podem. Aquest és el principi de realitat. Abstenir-se i despistar-se és badar i fer el paperina, és no aportar fer cap aportació”.

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha recordat que en aquests comicis “ens hi juguem moltes coses, sobretot els drets i les llibertats. I nosaltres volem seguir desplegant el projecte polític que tenim, pel benestar del conjunt de la ciutadania del nostre poble, negociant arreu llei a llei, per aconseguir sempre millores pel futur i el benestar a tota la ciutadania catalana.

Finalment, Gabriel Rufián ha tancat l’acte recordant que “quan el feixisme imagina el seu enemic, ens imagina a nosaltres”. I així mateix ha apuntat que “el PSOE no fa, al PSOE se l’obliga a fer. I per això cal posar al PSOE en un dilema: Catalunya o Vox. Si volen governar el seu país que respectin el nostre” i ha acabat “demanant el vot no pel meu partit, sinó pel meu país”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia